Ana Novaković

Učiteljica tehnika disanja i tao-tantričkih umetnosti

Za mene je venera uzdizanja svaka žena. I ženski princip u svakom muškarcu.

Oduvek sam volela podršku grupe i energiju koja nevidljivim nitima privlači ljude na okup. Zato obožavam Beli šator i zato ja svoje darove prenosim pretežno kroz grupni rad putem Zoom aplikacije, a leti na magičnom Donjem Gradu u Beogradu.

Provedeno vreme na 10odnevnoj vipassana meditaciji u potpunoj tišini je zaokrenulo moj put. Nakon toga sam pohađala kurs za instruktore joge kod Dragana Lončara u Beogradu, a zatim dobila stipendiju Indijskog ministarstva spoljnjih poslova za nastavak usavršavanja kao joga instruktorke na Yoga Univerzitetu u gradu Bengaluru. Tamo mi je kroz lično iskustvo postao jasan značaj disanja a i kako ga najdelotvornije preneti drugima.

Po struci sam i Masterica Održivog turizma, ali kako ove godine su važnija i rasporstranjenija putovanja u sebe ja svoje grupe sada ne vodim više u Afriku već u jedan svojevrsni zaron u sebe.

Jednokratne radionice:

1.TaoTantričke umetnosti za žene i muškarce- radionica– 2. april.2021. od 19.30 do 22h. Divno petak veče druženje gde ćemo uraditi energetske vežbe zatim pričati o tehnikama samokultivacije seksualne i životne energije i zatim o načinima unošenja svoje autentične životne energije u dualnu kultivaciju sa drugom osobom.

2. Menstrualni ciklus i ženski arhetipovi– 13.04.2021 od 19h Na radionici prolazimo za svaku polaznicu kroz njeno lunarno poravnanje- otkrivamo koji je njen dominantni arhetip u odnosu na rođenje. Zatim gledamo u kom smo arhetipu trenutno u zavisnosti od trenutne dinamike menstruiranja. Radimo neke taoističke vežbice. Kroz arhetipove vidimo kako možemo najblaženije da živimo svaku fazu menstrualnog ciklusa. I šlag na torti je Nevena Topalović, doktorantkinja iz oblasti psihologije i ekspert u oblasti arhetipova nam povlači paralelu između grčkih boginja i faza menstrualnog ciklusa. Dobrodošle!

VEŽBE DISANJA

Proces preduzimanja kontrole nad životnom energijom kroz regulaciju disanja.

Radimo ih da bi: Korekcijom paterna disanja efektivno otklanjamo mnoge teskobe i tenzije na dubokom energetskom nivou. Kao što kada smo napeti ili bolesni to menja naše disanje, tako i obrnuto- ciljanim promenjenim disanjem mi utičemo na doblje uzroke koji dovode do mnogih poremećaja i tenzija. Vežbe disanja nas energetizuju, smiruju, balansiraju i pročišćuju.

Dišemo u grupama svakodnevno po 20 minuta i snaga ovakvog zajedničkog rada i podrške kao i redovnosti je nešto zaista posebno. Imamo poruku dana, zajedničke diskusije, wapp grupu podrške a od skoro ko želi upotpunjuje svoju praksu disanja i jogičkim tehnikama čišćenja.

TAO TANTRIČKE UMETNOSTI krug za žene  Objedinjujemo u jednom ciklusu taoističke i tantričke tehnike kao i kompatabilne tehnike disanja kako bi smo se dublje povezale sa svojom ženskom prirodom, anatomijom i zdravljem kroz upoznavanje svog menstrualnog ciklusa, emocija, drevnih tantričkih tehnika (moja omiljena je ritualno parfemisanje). Kroz njih učimo vrhunac ženskog postojanja a to je potpuna prisutnost u telu i prepuštanje primanju i uživanju. Ceo život i svaki njegov delić postaju magični ritual.

Radimo u grupi preko zooma, kratki sastanci više puta nedeljno u trajanju od 8 nedelja. Grupa počinje 24.aprila.

TAO TANTRIČKE UMETNOSTI krug za muškarce na engleskom – Objedinjujemo u jednom ciklusu taoističke i tantričke tehnike kao i kompatabilne tehnike disanja kako bi smo se dublje povezali sa svojim yang principom.

Mesečna pretplata na ciklus disanja– 4 puta nedeljno radnim danima od 7.30 do 8am zajedno dišemo. Za sve nivoe. Naredna grupa: od 25.aprila do 25. Maja 2021. Svakodnevno u prepodnevnim terminima, a snimci časa su uvek dostupni u toku dana.

Rad 1o1 takođe je dostupan.

Sve info na wapp ili viber 00381638673272

Instagram: prana_na_donjem_gradu
FB grupa: prana na donjem gradu

Podelite prilog sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments