Moja Feng shui mambo dzambo mirisna priča

Kratak Priručnik o prostoru i mirisima

Kada se Venere uzdižu ta energija širi se na sve u njihovom neposrednom okruženju, a što je još lepše, tu se ne zaustavlja. Takvom jednom uzdizanju svedočim svakog dana i kada se osvrnem na vreme iza sebe osećaj je sjajan.

Od kada znam za sebe razmeštanje nameštaja po prostoru, kad god dobijem inspiraciju, promne radi, nije mi  bio stran. Konstantno menjanje položaja kako sitnih predmeta tako i krupnog nameštaja u sobi, bila je u stvari moja nasušna potreba.  Težnja za promenom i osećaj koji nastaje  kada se promena desi, a koji je tako svež, nov, oslobađajući, bili su uvek sastavni deo mene. Godinama kasnije kada sam se našla u ozbiljno izazovnom periodu  života, ta sklonost odvešće me put drevne veštine, koja me je, mogu slobodno reći, između ostalog, spasila. Posle svega ja duboko verujem u to, a to je onda jedino i merodavno, zar ne? Biram da bude tako. I to je prvi korak Venere Uzdizanja!

Feng shui, drevna veština stvaranja dobre energije u prostoru, desila mi se nekako  upravo u vreme  unutrašnjih previranja, koja su napadima iz spoljašnjeg sveta bila dovedena do tačke ključanja. Prepuštena sama sebi bez skoro, pa ikakvog razumevanja okoline, one za koju sam marila, ostalo se podrazumevalo, (po)tražila sam način. I kao po pravilu potvrdilo se da podrazumevamo ono na šta bi se u stvari lako mogli osloniti, i eto je, prva lekcija je tu, ne podrazumevaj, a još manje juri za podrškom, pogotovu onih koji odbijaju ili ne mogu da ti je pruže iz ko zna kojih razloga, koji nužno nisu iz loše namere. Tako lak zaključak a put do njega dug, predug za moje poimanje dužine puta do rešenja, mučan i skup u svakom resursu, a ponajviše onom najvažnijem, zdravstvenom.

”Jurenje” zdravlja Feng shui potpuno podržava, zapravo ako ste u zdravstvenom izazovu prvo pogledajte oko sebe, ono što vidite u svom prostoru otprilike- nalazi se i u vama, provereno, potvrđeno. I to je ujedno i osnovno pravilo ove veštine, pospremi prostor, tako jednostavno i tako izazovno. Sad, neko ko redovno održava svoj prostor na određeni način  može da pomisli, ih, ništa lakše, ali narvno da postoji – ali. Ako i ne živite u potpunom haosu, prašini i nagomilanom đubretu, ne znači da je u prostoru sve podešeno na najbolji mogući način. Za ozbiljne reorganizacije, pomeranje zidova, ulaganja koja se tiču preciznih određivanja pravaca I aktivacije po ovom principu, uvek vredi pozvati praktičara, pre toga se potpuno raspitati, obavezno. Međutim, mnogo, neslućeno mnogo može da uradi svako za sebe, uvek.

Posle mora pročitane literature, posećivanja seminara i radionica, jedna jednostavna pouka ostaje kao vodič kroz kulturu prostora- pospremi. Svi ti saveti drevnog porekla ne vezuju se nužno samo za kulturu iz koje su proizašli, verujem da svaka poseduje iste, univerzalna energija iziskuje isto tako i univerzalna pravila. Tako su svakog mame i bake naučile kako da urade razne stvari vezane za dom, i to se računa, i ostaje, mnoga pravila ove veštine se upravo poklapaju sa onim što već znaš. Dakle, pošto shvatiš da nešto moraš da promeniš, pobrišeš prašinu i usisaš ostatke prošlih zbivanja, sledi analiza viškova, i gle čuda uvek se mogu naći, računaju se i minimalna odricanja, pogotovu okrnjenih, polu-upotrebljivih, prastarih, neupotrebljivih, pokvarenih ili rasparenih stvari, sve je višak i sve stvara stagnaciju i sve oslobađa kada ih se rešiš – provereno 🙂

Jedna zanimljiva informacija, stečena na radionici Sandre Drinčić, velikog feng shui majstora, jeste ta da je pri pokretanju energije prostora dovoljno nameštaj pomeriti čak i santimetar, svaki put, samo malo pomeriti i energija se pokreće. Nije neophodno menjati mesto nekog komada namaštaja, osim ako niste time zaluđeni kao ja, a ono što je najvažnije prilikom svake akcije oko uređenja svog prostora jeste namera. Zar nije dobar osećaj? Samo razmislimo sa kojom namerom delamo i krećemo u smislenu akciju, rezultat ne može da izostane.

Među jednostavne načine pročićenja prostora spada pročišćenje u bukvalnom smislu, provetravanjem i korišćenjem tamjana, kao i raznih biljčica, kao što su žalfija, bosiljak, ruzmarin, cveća poput ruže, jorgovana…. Pročišćenje je i brisanje nameštaja i  vrata rastvorom soli, sode bikarbone I jabukovog sirćeta a uz sve to jedna od neizostavnih preporuka Feng shuija je i svakodnevno korišćenje eteričnih ulja, koja se dodaju u ovaj rastvor za brisanje pa onda ne miriše sve na sirće ☺, tu stižemo do druge stepenice na mom putu poboljšanja životne energije, koja je u jednom trenutku , smorena od svega htela da se pozdravi i ode, s pravom , u tom trenutku, stekavši utisak da u mojoj priči otiče u bezdan.

Ali… baš kao na filmu, u trenutku kada zaron preti da postane večnost, izronih izborivši se za vazduh i to ne bilo kakav nego onaj koji miriše, uvek lepo, najlepše, u meni, oko mene, u svemu. Eterična uljaaaaa, o nijma bih mogla danima… no pošto je ovo kratka priča reći ću samo to da su mi naravno promenila život, da oni koji imaju potrebu da veruju u benefite njihovog  korišćenja mogu da se opuste i za početak uživaju što miriše, da oni koji žele magiju mogu sa njima da je stvore, o da i te kako, i da postoji toliko načina i razloga za uvođenjem ovih bočica punih blaga u život da se ne mogu pobrojati. Sa njima vredi polako se upoznavati i naći, ponovo, kao i kod Feng shuija, proverenog  poznavaoca, koji će ti sve to približiti i nesebično objasniti sve što želiš da saznaš. A kada dođu u tvoj život relaksiranje svih čula može da počne, udah- izdah, punim plućima.

Ja godinama koristim mirisne esencije jedne od vodećih  svetskih kompanija Young Living  jer su, kao i sve što vas (s)nađe došla do mene u pravom trenutku, prva. Iskustveno mogu da tvrdim da sve što čuješ o njihovim benefitima na sve delove tebe, nije izmišljeno. Postoje narvano i eterična ulja drugih kompanija, sva se razlikuju po raznim kriterijumima,(isprobala sam razna), što ne dovodi u pitanje kvalitet nekih, no najvažnija razlika je u tome ko te čeka na početku tog puta.  Ovde iza ove priče, a ispred nastavka stojim ja Aleksandra, za lakše i brže komuniciranje Alex, i jedva čekam da te upoznam. 🙂

Za sve informacije moja mejl adresa je: aforotican@gmail.com

A možete me naći i na instagramu.

P.S. ako se pitate zašto mambo džambo, to je šifra 🙂 kad god bi se pomenuo Feng shui ili aromaterapija u našoj kući moji ukućani govorili bi, aha, to je onaj tvoj mambo džambo, te tako ostade, sve što je na tu foru je mambo dzambo, ali onaj koji radi ☺

E sada ono što sam smislila, a nema veze sa eteričnim uljima  nego pogađate – sa Feng shui konceptom, jeste sledeće: sve Venerice iz Belog šatora koje privlači ova metafizička veština, a koje bi volele da se pozabave jednom tehnikom lične transformacije, imaju mogućnost da na osnovu svog ličnog broja, koji se dobija iz datuma rođenja, dobiju smernice za bolje razumevanje sebe kroz teme uspeha, mudrosti, odnosa i zdravlja.

Ovu tehniku osmislila je Marie Diamond, svetski poznati lider transformacija i jedna od aktera poznatog fenomena zakona privlačenja “Tajna“, čije sam seminare imala čast i priliku da pohađam, a sa kojih nosim i određene sertifikate. Marie koristi izuzetno znanje o energiji, kvantnoj fizici, zakonu privlačenja i drevnim mudrostima kao što su meditacija, Feng shui i radiestezija. Ona kaže:

“ Lokacija je sve. Biti na pravom mestu može promeniti tvoj život. “

U Knjizi energetskih brojeva ona daje smernice u vezi sa ličnim prostorom na osnovu tvog energetskog broja. Kada je prostor pravilno uređen to povećava protok energije (Chi) gde  god da živiš ili radiš, a ako je tok energije povećan želje se manifistuju brže I jednostavnije. Uz svaki energetski broj dobijaju se I smernice za izradu Plakata vizije – Vision board-a  po njenim uputima za svaki lični smer. Na osnovu ovoga možete saznati lekcije svoje duše za uspeh, zdravlje, odnose i mudrost, svoje kvantne boje, te aktivacije u svom domu i poslovnom prostoru.

Drage Venere uzdizanja, ako sam vas inspirisala, aktivirajmo zajedno zakon privlačenja u vašem životu. Vaše zdravlje, mudrost, odnosi I posao mogu se transformisati bez sumnje. Sve sa Plakata vizija ostvarilo se u rekordnom roku, zaista svedočim tome. Male tajne za uspeh otkrivaju se u samom procesu primene smernica.

Izradu ovog transformativnog plana dobićete mejlom u Wordu, uvek uz mogućnost dodatnog objašnjenja ako je potrebno, a nadoknadu za to iskoristiću u procentu 60/40 %, tako što ću ovaj veći procenat donirati svratištu za decu Beograd. Svi znate koliko volim brojčane nizove tako da će i ovde biti upotrebljen jedan, najlepši – 1111 din.

Ako se odlučite na avanturu sve podatke šaljem mejlom <3

Venera Venerama

Ivanova mama Alex F.R.

Podelite prilog sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments