JA BIRAM – prvi korak u procesu kreacije Venera Uzdizanja

Svaka žena, Venera, je ultimativna kreatorka po svojoj prirodi. Pitanje je samo koliko je daleko ili blizu od izvora svoje sopstvene kreativne moći.

U manifestu Venere uzdizanja stoji:

SVAKA ŽENA NA OVOJ PLANETI IMA PRAVO DA IZBERE STIL ŽIVOTA KOJI JE U SKLADU SA NJENOM SVRHOM I MISIJOM
Svestan i slobodan izbor je prvi korak u svakoj kreaciji. Uvek pravi izbore znajući da je SVE moguće. Univerzum želi da ostvariš ono zbog čega si se rodila, zato izaberi iz srca, baš ono što bi najviše volela.

Ali to baš i nije lako, zar ne? Teško je jer zahteva suočavanje sa Istinom, sopstvenom Istinom sa velikim I, koja uvek kreće od toga kako se sada zapravo osećamo.

Već znamo, kreiramo emocijama, pa ako se osećamo umorno, indiferentno, razočarano, izdato, jednom rečju kao žrtve koje zavise od nekog drugog, nema ništa od slobodnog izbora. A samim tim ni naše kreacije. Jer ili smo žrtve ili smo kreatorke.

Stoga želimo da sa vama, pre svega, podelimo jedan jezik, koji može da vam pomogne da locirate tu svoju istinu, da je brže kažete, da nazovete stvari pravim imenom jer kad to učinite imaćete jedan ključ kojim otključate emociju – energiju u pokretu – i na taj način joj omogućite da se transformiše.

EMOCIONALNA SKALA ABRAHAMA HIKSA

U sredini ove skale se nalazi stepenište koje ide na gore ili na dole, a gde ćemo ići, mi biramo.

Važno je uočiti tanku crvenu liniju, koja se nalazi između zadovoljstva i dosade. Sve što je iznad tanke crvene linije su emocije sa kojima se osećamo dobro, tu su emocije koje nam daju polet i omogućavaju nam da kreiramo, a sve što se nalazi ispod su emocije koje čine da silazimo na dole, gde se ne osećamo dobro, stagniramo, padamo i energija postaje sve gušća i gušća.

Kada energija postaje gušća, mi postajemo teže, teže se krećemo, teže donosimo odluke, teže kreiramo, a kada se najviše zgusne energija ulazimo u najveće dno kao da smo pale u bunar i tada se aktiviraju strah, stid, sramota, žaljenje, očaj i osećaj nemoći.

Nije stvar u tome da ne možemo da siđemo, da nekim čudom nemamo pristup dole, svaka od nas ima pristup bunaru, gde se na dnu nalaze najstrašnije emocije, najveće stagnacije, najgora stanja, ali i mnoga blaga. Kad znamo kako da ih iskoristimo, onda možemo puno toga da preobratimo i da se od žrtve uzdignemo u kreatorke. U tom preobražaju nam pomažu jednostavne vežbe iz energetske psihologije koje ćemo sada podeliti sa vama.

Emocionalna skala je kao jedna abeceda emocija, a emocije su energije u pokretu, energija u pokretu je naš život. To je osnova koja kreira život.

Koliko god mi mislile da smo nekada dobro i da emocije nisu tako bitne, jer nam je samo važno da završimo svoju to-do listu, istina je nema te to-do liste koja može da bude srećno i uspešno završena, ukoliko na energetskom nivou nije posloženo kako treba.

Stoga je naš prvi korak uvek da nazovemo stvari pravim imenom, da dozvolimo sebi da se osećamo kako god se osećamo, koliko god smo ispod crte, znajući da smo bezbedne jer uvek možemo da se uzdignemo.

Vreme uzdizanja čovečanstva je počelo. Sve radi za nas, i potrebno je da i mi sa svoje strane učinimo prvi korak – emotivno se oslobodimo, kako bismo zaista napravile slobodan izbor.

Ovde možete preuzeti vrlo jednostavnu vežbu za otključavanje emocija.

A ovde pogledajte celu priču o prvom koraku kreacije Venera Uzdizanja Ja Biram.

 

Podelite prilog sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandra
Aleksandra
2 months ago

Mnogo vam hvala za ovo predivno znanje!!!

Mina Maniero
Admin
2 months ago
Reply to  Aleksandra

Hvala tebi, draga Aleksandra, što si sa nama!