Ja jesam – peti korak u kreaciji Venera Uzdizanja

Ja sam su dve najmoćnije reči u jeziku. Posvest uzima sve rečenice koje počinju sa ja sam i tumači ih kao naredbu“, kaže Džek Kenfild u knjizi „Uspeh, što da ne“.

To znači da se osoba koja za sebe kaže „ja sam konzervativna“ neće odjednom predomisliti i postati super fleksibilna, jer se već definisala, odredila i opredelila za to ko je. Na istom principu rade i afirmacije, pa se formulišu tako da počnu sa  identifikacijom sa željenim ishodom, na primer: „ja sam okretna i čila sa 58 kila“ (recimo da je to nečija idealna kilaža).

Pravo pitanje nije KO SI, već KO MOŽEŠ POSTATI!

Stoga, krećemo od energetskog naštelavanja na ono ko želimo da budemo: slobodne, vesele, sexy, poželjne, voljene, radosne, sigurne, bezbedne, plodne… Prvo unosimo više energije u svoj sistem, otpuštamo kočnice i ograničavajuća uverenja o sebi stečena u odnosu na prethodna iskustva, menjamo sliku o sebi, pa tek onda možemo da nešto konkretno i uradimo (promenimo posao, udamo se, preselimo se, i slično). Sve dok ne promenimo mišljenje o sebi, vrtimo se u istim iskustvima koja samo potvrđuju da smo mi takve i takve, a život ovakav i ovakav. Na taj načini nesvesno iznova i iznova stvaramo isti život. A to nikako nećemo.

Na petom koraku kreacije radimo na svesnom i slobodnom izražavanju – pitamo se kako razmišlja osoba koja želiš da postaneš, kako provodi vreme, kako se izražava o sebi, o drugima, šta govori… A zatim postajemo ta osoba, koja je kadra da samopouzdano iznese svoje ideje tako da je drugi razumeju i da joj se pridruže u njihovom ostvarivanju. Postajemo autentične, i samim tim inspiracija drugima. E to je ono što definitivno hoćemo.

Ovde možete preuzeti vežbu iz energetske psihologije koja služi tome da vas našteluje da postanete osoba koja želite.

Pogedajte našu radionicu/lajv na temu „Ja jesam“.

 

Podelite prilog sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments