Moram da priznam da je Beli šator, gde se okupljaju Venere Uzdizanja, jedno bezbedno mesto. I kako vreme prolazi tako se uloga ove grupa menja u mom životu. U početku mi je mnogo pomogla da shvatim svoju žensku stranu, da odbranim i napravim svoje granice. Sada mi zaista služi za uživanje, i kao podsetnik da Venere Uzdizanja zaista mogu da naprave realnu promenu, vidljivu u ovom svetu.

Ja sam Sofija Borojević.

Studije psihologije sam završila na Malti. Master rad na temu Mindfulness-a sam odbranila u okviru studija Liderstva na Univerzitetu u Mastrihtu. Radila sam u Amazonu u okviru HR tima. Između ostalog, bavila sam se i ličnim razvojem zaposlenih. Stručne reference se poklapaju sa mojim ličnim avanturama. Shvatila sam da je iskustvo jako bitno! Da ono ne zavisi od količine para ili vremena koje imamo, već da je stvar našeg izbora i da je ključno za sticanje i razvoj novih veština.

U tome i jeste ključ Mindfulness-a – da budemo prisutni i da u potpunosti iskoristimo sadašnji trenutak, ma kakav on bio, potpuno svesni! Ostavimo svoj ego po strani i prihvatimo da su sve naše misli i emocije samo deo procesa kroz koji prolazimo. To je naše pravo ja i treba da se osećamo udobno sa tom našom istinom.

O Mindfulnessu

Fokusom, prihvatanjem i opuštanjem stičemo osećaj moći:

Ta moć da ovde i sada biramo kako želimo da reagujemo daje nam slobodu da osećamo i živimo sa uživanjem. Da li u svakom momentu vidimo sve što je zapravo ispred nas? Dakle, treba da počnemo od toga kako vidimo u poređenju sa onim šta vidimo. Ono što obično podrazumevamo kada kažemo da vidimo nešto na ovaj ili onaj način predstavlja grupaciju svih naših čula – vida, sluha, ukusa, emocija, mentalne percepcije. Mindfulness nas uči da sve te kanale treba da koristimo, ali bez uplitanja pređašnjih iskustava.

Iskusimo život svim našim čulima!

Mindfulness predstavlja terapeutsku tehniku nastalu kao poslednji talas Kognitivno-bihejvioralne terapije. Fokusirana je na promenu kognitivnih šema, što znači promenu stavova, verovanja i pretpostavki. Tako da dovode do funkcionalnijeg tumačenja, procenjivanja i na kraju zaključivanja. Ova tehnika je pokazala i odlične rezutate u rešavanju problema sa poverenjem, strahovima od budućih situacija, anksioznosti, depresije i poremećaja pažnje, kao i svesniji i sveobuhvatniji pristup realnosti.

Na osnovu shvatanja problema, zajedno sa terapeutom određuješ ciljeve terapije i dogovaraš se oko strategije pristupa. Tu sam da ti da ti pružim praktične veštine i da te podržim da opušteno ideš kroz proces sigurnog razvoja. Zajedno prolazimo kroz ciklus promene. To je samo jedan od mnogih načina na koje kreativno dolazimo do rešenja.

Tako nudim psihoterapiju.

Moje Sidro

Ti si trenutak.

Moje Sidro je prva aplikacija koja se bavi svesnom pažnjom.

Na jednom od putovanja, razmišljala sam koliko bih volela da imam aplikaciju koja bi bila lako dostupna, ali na domaćem jeziku. Tako bih mogla da praktikujem svoje veštine, i razvijam ih stalno, sa puno lakoće, preko mog telefona.

Ideja nastajanja ove app je da ti da podršku tokom tvog razvoja. Tako kroz pravljenje aplikacije mi je bilo jako važno da je dostupna svima, da svako može lako da joj pristupi i da je koristi.

Zato je i volim, nije potrebno da brineš o tome kako i kada ćeš joj se posvetiti, nosiš je sa sobom. Umesto papira i sveski, koje ponekad i zagubiš, par kurseva koje imaš na mail a stalno ih zaboravljaš u njoj imaš sve: od tekstova, meditacija i male sekcije za beleženje. Tako da je cela tvoja kutijica alta stalno spremna.

Upoznaj sebe.

Koristi vreme za sebe, i razvoj svoje svesti o tome gde i kako si sada.

Linkovi:

Google Play
Facebook Mindfulness
Facebook Moje sidro
Instagram psihoterapija
Instagram aplikacija

Podelite prilog sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments