Pozdrav svima od Ive Jagodić, master inženjera mašinstva koja se pored parnih kotlova i termotehnike bavi kreativnošću koju nosi u sebi i ispoljava je najčešće oslikavanjem svile.

Veneru uzdizanja prepoznajem u ženama koje su pre svega svoje, koje znaju šta žele i koje sa očima pune ljubavi posmatraju ovaj svet. Svet koji ume i te kako da bude gorak, ali one imaju svoj tajni “začin” da od njega naprave pravu slatkoću.

Stoga je pre 6 godina pokrenut brend Silk’n’Soul. Zašto baš svila i takvo ime brenda?

Od malena me je zanimala moda, ali sam vremenom shvatila da mi nisu toliko bitni modeli koliko dizajn samog materijala. Dosta dugo sam kreirala odevne kombinacija za sebe i uživala pre svega u traženju materijala i adekvatnih dezena. U želji da i sama završim kurs šivenja (što sam kasnije uspela) desilo mi se da se nađem na kursu Slikanja na svili, koji me je kupio posle prvog časa. Shvatila sam da tako mogu i sama da dizajniram sve ono što sam oduvek tražila. Bilo da je to neki odevni predmet, komad modnog detalja ili pak slika, sa svilom je sve moguće jer ne poznaje granice.

Kreativnost koju sam nosila se probudila u meni, a i ja sa njom. Na kurs sam išla pola godine i to mi bilo najdragocenije iskorišćeno vreme, gde sam osetila pravu sreću pri stvaranju svakog rada na kome sam usavršavala tehnike oslikavanja i otkrivala lepotu i tajne svile.

Sada kao Venera uzidizanja shvatam da je to zaista delić sreće koje želim da prenesem i na ostale. Shvatila sam da je to ono što me motiviše, u čemu uživam i posle čega osetim nalet čiste sreće kada ono na čemu sam danima radila konačno ugleda svetlo dana. Kada slikam i stvaram svoje kreacije vreme ne postoji. Shvatila sam da stvaram svojom dušom. Zato je ime Silk’n’Soul došlo niotkuda, spontano kao rezime tog oslikavanja i poigravanja sa bojama, tehnikama, čak i različitim svilama, različitim oblicima i svime onome što me inspiriše u tom stvaranju.

Kao i u životu bilo je uspona i padova, pauza posle razočarenja, suočavanje sa nepoznatim oblastima poput marketinga i samog promovisanja brenda i prodaje. Moramo se složiti da znati prodati je veliki zanat a da su najbolji prodavci prosto rođeni sa tim. Svesni smo da kvalitet nije uvek garant za uspeh. Svesni smo i da prodavci i trgovci često prećute značajne stvari kako bi prodali nešto. Nikada nisam imala dilemu da treba da ostanem verna imenu brenda koji je nastao, ne štedeći ni svoje vreme, energiju, a kamoli kvalitet ili prikrivajući nedostatke. Naprotiv, učila sam i trudila se da se u svemu usavršim.

Više sam tip koji stvara, zato brend Silk’n’Soul iako nastao pre par godina još uvek je na samom početku u smislu marketinga/prodaje. Svesna da možda to i nije posao samog stvaraoca jer svoje delo stvaralac na neki način smatra svojim “čedom” pa ne može objektivno da kaže koliko to vredi ili čak nerado želi da ga proda. Ta nit koja povezuje stvaraoce sa svojim delima je nešto neraskidivo i često vrlo emotivno upravo iz razloga duhovne povezanosti koja je bila prisutna u procesu stvaranja. Ali pošto živimo u materijalnom svetu, nekako je sve to ponekad neophodno.

Na kraju bih istakla da nema lepšeg osećaja nego kada spoznaš da nešto što je na taj način stvoreno i povezano sa tobom isto tako emotivno i duhovno usrećuje i raduje nekog drugog. Na taj način tvoja dela udahnu neki novi život i postaju večna.

Možete da podržite moj rad (za sada) na instagram profilu @silk_n_soul, tako što ćete ga zapratiti ili ako vam se baš svidi možete podeliti stranicu.

Za sve vas koji dolazite preko astrosestara, očekujte sestrinski popust od 10% na željeni artikal.

Sa željom da nas sestrinstvo inspiriše i poveže u ideji očuvanja malih brendova i rukotvorina koje su “zamrle” od silnih masovnih uvoza raznorazne robe koja su zaista “bez duše”.

Kupujte pametno, to je jedino što za sada mogu da kažem a da ne ulazim u podužu priču masovnog iksorišćavanja radne snage pri globalnoj proizvodnji i pri tome i velikom zagađenju ove prelepe planete!

Hvala još jednom na izdvojenom vremenu, čitav link stranice je: https://instagram.com/silk_n_soul

Pozdrav od Silk’n’Soul, Ive Jagodić i svile sa dušom

Podelite prilog sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments