Upis u Beli šator počinje 09. maja!

Značaj konjunkcije Merkura i Kirona u Ovnu

Iako se blizak susret Merkura i Kirona dešava u sredu, 15. aprila, njegovo dejstvo je snažno od 9. aprila do 27. aprila. Počelo je da se oseća kad je Merkur ušao u znak Ovna, što će se nastaviti do završetka takozvane tehničke konjunkcije od 12 stepeni, odnosno dana.

Ovo je posebno važno i zbog dugotrajnog, i troduplog Merkurovog retrogadnog hoda (retrogradan, u Ribama, u konjunkciji sa Neptunom) u kome smo se od februara pripremali za ovaj vrlo poseban susret sa Kironom, prvim isceliteljem i prvim astrologom. Sada, kad dešavanje ide preko Ovna, došlo je vreme za akciju!

Merkur je priča, pa kad dodirne Kirona, to znači da smo sazreli da čujemo mit o Kironu na nov način.

Mitovi dolaze iz sećanja predaka i čudesno se pobuđuju u kolektivnoj svesti u trenucima otkrića i imenovanja fizičkih tela – planeta i asteroida.

Godine 1977. kada je Kiron otkriven, bio je u trendu poziv na otkrivanje svega onoga što je transcedentno, poziv za buđenje kolektivne svesti, alternativnog isceliteljstva, okultizma, ekologije, kao i tajnih inicijacijskih učenja.

Kiron je mitološki bio veliki astrolog – učitelj koji je inicirao iscelitelje, ratnike i čudotvorce. Prema Robertu Grevasu u “Grčkim mitovima”, Kiron je bio sveštenik Kentaura, koji su bili Tračani. Bio je vešt u lovu, medicini, muzici, gimnastici, ratovanju i astrologiji. On je osnivač drevnog isceliteljskog hrama Asklepijena, a bio je učitelj mnogim drevnim herojima i ratnicima.

Njegov deda je bio Uran (nebeski otac), baba Gea (majka Zemlja), a roditelji Hronos i Rea, ali je on rođen iz nezakonite veze Hronosa koji je uzeo oblik konja i Filirije, morske nimfe.

Tako je Kiron u stvari poluživotinja, polučovek. “Kao najsavršenija ravnoteža između životinjske i ljudske prirode koja je ikada postojala, Kiron je bio usaglašen sa tajnama kako instinkta tako i intelekta.” (Ričard Noul)

Iako Kentaur, Kiron je svoju ratničku energiju živeo na uzvišeniji način, obučavajući svoje učenike različitim majstorstvima. Kiron je bio delatni učitelj majstora, učeći ih da je majstorstvo potpuna oduhovljenost, svesno utelovljenje naše najviše. Kiron koji povezuje Saturna sa Uranom, govori o uvođenju uranovske energije u Saturnovu formu na zemlji. On spaja Božanski deo sa životinjskim, otkrivajući čoveka, a time postajući i najveći iscelitelj.

Njegovi učenici su dolazili kod njega da otkriju svoju sudbinu, a Kiron im je pokazivao put ispunjenja svog najvišeg potencijala. Kiron bi prvo identifikovao dar učenika, a onda bi zatim integrisao taj dar u punu svesnost. U svojim isceliteljskim hramovima, Kiron je koristio majstorstvo regresoterapije, uvodeći bolesne osobe u sećanja iz prethodnih života, kako bi se zablokirani čvorovi mogli identifikovati i preseći, a zatim bi im otkrivao njihov dar.

Kiron iscelitelj je radio još i sa kristalima, cvetnim esencijama ali i sa otrovima.

Biti isceljen, biti ceo, znači prepoznati sebe u svom punom potencijalu, ujediniti svoj životinjski i svoj božanski deo. Koristeći Kirona u tumačenju kako natalne karte, tako i tranzita, astrolog dobija izuzetno vredan ključ kojim klijenta može inicirati u njegov istinski identitet. A kada smo na svom identitetu imamo imunitet u potpunosti. Tada smo isceljeni.

Pošto se Kiron nalazi u Ovnu, sada je pravo vreme za postavljanje na sopstveni identitet.

Jednostavno govoreći, identitet je lična, jedinstvena percepcija realnosti.

Svako od nas je poseban upravo u odnosu na naš doživljaj sveta oko nas i u nama. Način na koji neko posmatra jedan cvet  podrazumeva i njegovu ličnu reakciju na nivou emocija i na nivou osećaja (unutrašnja reakcija) i njegovu spoljašnju reakciju kojom svoj doživaljaj tog cveta deli sa drugima.

Svako od nas je potpuno specijalan, poseban i samim tim nezamenljiv na ovom svetu upravo zbog toga jer ne postoji niko drugi ko bi mogao baš tako da proživi te doživljaje.

Međutim, postoji jedna caka – ponekad, čak i vrlo često, ljudi nisu na svom identitetu. Posmatramo taj cvet nečijim tuđim očima, reagujemo nečijim tuđim reakcijama, time potiskujući sebe i ne samo sebe – već i svoju najintimniju svrhu.

Da li to znači da je identiet naša najintimnija svrha? O, da! Biti na svom identitetu jeste osnova svrsishodnog života.

Sve ostalo je život u iluziji, kao da glumimo nečiju tuđu životnu priču, a od te glume sam život nema nikakve koristi. Jer, ne zaboravite: životu doprinostimo tek kada živimo našu jedinstvenost, baš onakvi kakvi jesmo.

A Merkur?

Merkur je mitološki bio glasnik bogova, zbog čega simbolizuje govor, osnovnu svrhu reči da sprovodi poruke i svekoliku komunikaciju Višeg Ja, Duše, sa onim fizičkim i smrtnim delom uma.

Merkur vlada znakom Blizanaca, koji je sačinjen od dva brata, smrtnog Kastora i besmrtnog Poluksa.

To znači da svako u sebi nosi jedan božanski deo, koji je besmrtan ali tek onda kad uspemo da ga osvestimo, što činimo bivajući na svom identitetu.

Merkur je ne samo vladar znaka pročišćenja Device, već je tu i egzaltira (tu je najsrećniji), što govori o potrebi za pročišćenjem od tuđih glasova, sumnji koje vode razdvajanju, kriticizma i sitničarenja kako bismo mogli da čujemo onaj naš jedinstven glas kojim sama Duša progovara.

Kada se na istom mestu nađu Merkur, glasnik bogova, i Kiron, učitelj majstora u Ovnu, znaku ratnika, ostaje nam samo jedan zaključak: vreme je za vrhunsko pročišćenje od svega što nas sputava da majstorski ovladamo svojom jedinstvenom, autentičnom moći govora, kako bismo se postavili na sopstveni identitet. (identitet = imunitet)
Vreme je da spoznamo moć reči koje izgovaramo, kako bismo mogli da ih koristimo za otvaranje tajnih prolaza do božanskog dela sebe.
Za taj vrlo poseban zadatak imamo dosta vremena, gotovo ceo april.

Pozivamo vas da nam se pridružite u našoj sestrinskoj zajednici, kako biste bile u toku sa potrebom trenda, i dobijale pravovremene informacije četvrtkom u 9h u našem AstroSis pismu. Potrebno je samo da nam ostavite svoju email adresu. 

Vole vas Mina i Tea

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Aktivacije Venere i Marsa

Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi

PAKET Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi & program Aktivacija Venera & Mars

Prijavi se za novogodišnju Iskustvenu radionicu

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

Cena: 34.960 din ili 304 EUR za plaćanje u celosti
20.820 din ili 184 EUR za plaćanje u dve rate

Vrata otvaramo samo dva puta godišnje.
Upis u novi ciklus je u novembru 2024.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

AstroSis pismo

Prijavi se na naše AstroSis pismo, koje ti stiže četvrtkom u 9h, da budeš u toku sa trendom vremena, jer kad znaš kad je dobro vreme za akciju, a kad za povlačenje, postaješ magnet koji privlači prave stvari u pravom trenutku.