Upis u Beli šator počinje 09. maja!

Horoskopski znak Ribe – vizionari, umetnici, kreativci

Umetnici /iluzionisti / empate - ko su zaista i da li ih je teško razumeti?
znak ribe

Horoskopski znak Ribe je poslednji znak Zodijaka i sadrži u sebi karakteristike svih ostalih 11 znakova. One su takođe simbol jedinstva u najvišem duhovnom smislu i upravo zbog toga što često na znaju kako da na praktičan način iskoriste to što osećaju, Ribama je lako da upadnu u DISBALANS zbunjenosti, povlačenja i zavisnosti od drugih. Međutim, za njih nije baš dobro da dugo ostanu u ovom stanju. Gore navedene osobine, iako možda na prvi pogled ne zvuče baš kao osobine “od akcije” – itekako mogu da donesu veliku korist Ribama onda kad znamo kako da iskoristimo sve ove mogućnosti i potencijale Riba – moramo naučiti kako da ih UZDIGNEMO da ne bi ostale u stanju disbalansa, tj. u PADU.

Znak Ribe predstavlja simbol za jedinstvo, a evo i zašto!

Ribe su specifične po tome što su poslednji znak u zodijaku, što znači da sadrže u sebi karakteristike svih ostalih jedanaest znakova. One predstavljaju simbol za jedinstvo i to ono jedinstvo u najvišem – duhovnom, kosmičkom, galaktičkom smislu. Obilje života, osećaj za empatiju, duhovnost, misticizam, produhovljenost – samo su neke od karakteristika ovoj sjajnog horoskopskog znaka, ali samo ukoliko je u stanju uzdizanja!

Kako dolazi do disbalansa za znak Ribe

Upravo zbog ovog velikog prostranstva, Ribe najlakše mogu da upadnu u disbalans, jer to je kao da zamislite čoveka koji pliva sam u okeanu. Okean je ogroman, nema nikakvih granica, putokaza, a jedan običan čovek ne zna kuda da ide, gde je levo, gde je desno, gde je sever, a gde je jug. Kako apsolutno ne postoji ništa, osim jedne ogromne površine koja je ispunjena bogatstvom života, ribe znaju da postanu izgubljene, zbunjene, da se zateknu u nekim trenucima u kojim ne znaju ni kud su krenule, ni šta su htele, i kada se nađu u tim trenucima, to predstavlja jedno stanje disbalansa.

Ukoliko Ribe predugo ostanu u ovom stanju zbunjenosti i ne učine naredni korak koji je za njih ključan, a to je da se sete koja je njihova osnovna namera, koji su njihovi ciljevi, šta su ono beše htele, javlja se mogućnost da ostanu u u ovom stanju pada, uz jedan preplavujući osećaj bezizlaznosti

Upravo tada je potrebno da se vrate na ovaj ključni korak, i u okeanu zbunjenosti uspeju da se fokusiraju i usmere svoju pažnju na svoje resurse i ono što sa njima sada mogu da učine, i tako mogu da dobiju velike benefite i profitiraju upravo iz tog primarnog stanja zbunjenosti.

Mašta može Svašta

Za uzdizanje bilo kog znaka, uvek je ključ u znaku preko puta, što u slučaju Riba predstavlja znak Device.  Ovde Devica kaže: ”Hajde, usitni!”

Ukoliko sada zamislimo sliku onog čoveka u sred okeana- ne možeš da znaš gde je kraj okeana, niti gde treba da ideš, ali za početak hajde usitni, na jedan manji zamah, uđi u podmornicu, skupi se, stavi neki okvir, neku granicu, jer onda kad je čovek u podmornici, šta je on?

Istraživač, putnik! On tada ima mogućnost da otkrije neke neistražene delove i da samim tim, čak i bude prvi na nekim mestima gde nikad niko kročio. Wow, kako uzbudljivo!

Kad Ribe znaju da iskoriste tu praktičnost Device i da postave jasne okvire i granice, one zapravo mogu da uzdignu i svoj život, ali i život drugih na potpuno novi nivo.

One tome i služe, da nađu način da budu praktične sa svojim ogromnim životnim iskustvom i idejama, koje mogu da im dolaze sa raznih strana – iz snova, maštanja, inspiracija iz svakodnevnog života. A kada se spoje sa tim izvorom ideja, traži se od njih da preuzmu sve ono što može da se koristi u svakodnevnom životu i da od toga nešto i naprave, a na taj način one služe čovečanstvu i drugima!

Umetnici, pesnici, sanjari – kakve su osobe u znaku Riba?

Najčešće su Ribe poznate kao osobe sa zamišljenim pogledom, koji nije baš prisutan. To su često: umetnici, pesnici, sanjari… Međutim, svako od nas ima znak Riba negde u svom horoskopu. Baš tamo gde nam se Ribe nalaze, mi imamo tendenciju da se malo izgubimo, ukoliko ne znamo kako da iskoristimo taj okean mogućnosti, inspiracije i jedne velike povezanosti sa izobiljem života, koji je sakriven u kodu Riba.

Između ostalog, ima jedan poseban talenat sakriven u ovom znaku, a to je moć da se zamisli kako je nekome drugom, u njegovim cipelama, i ta doza  empatije i mogućnosti da se prebaci u tuđe cipele je ono što je prirodan dar ovog znaka. Međutim, veoma lako može da se uđe u maštariju, dok je ovde ključ da se pokupi mudrost i od toga kreira sopstveno iskustvo i doslovno se “vrati u svoje cipele”.

Zavisnost, a od čega?

Znak Ribe se često povezuje sa različitim zavisnostima. Pri tome se ne misli samo na droge i alkohol, već na zavisnost od različitih sadržaja, misli, uverenja i odnosa.

Kada su Ribe u disbalansu, mi zaista mislimo (kako svi imamo znak Ribe negde) da nam je nešto neophodno i gajimo tu jednu iluziju o životu, iz tog zavisničkog ugla. Dok, ako znamo kako da otpustimo te zavisnosti i da se vratimo sebi i svojoj istini, onda Ribe zaista mogu da budu fenomenalne!

Naime, umetnici su poznati po tome što su zavisni od svojih muza, ideja i uopšte, od same kreacije. Vrlo često se dešava da postaju zavisni i od svojih partnera i ljudi koji ih zapravo vode kroz život, kao što su agenti ili menadžeri, kako Ribe gaje jedno uverenje da nemaju kapacitet za bavljenje finansijama, planovima i svakodnevnim stvarima, pa se namerno povuku i kažu: “Ne, ja nisam za to – ja ću samo da kreiram!” Na taj način potvrđuju onu sliku koja je opšte poznata, a to je da su “umetnici nesposobni za život i da se o umetnicima neko brine”, a u isto vreme da su i umetnici zavisni od te brige.

Umetnost kao izvor rešenja, a ne problema!

Međutim, ako pogledamo suštinski šta umetnici jesu i koliko je umetnost važna – mi ćemo uvideti da su oni najveća inspiracija drugima i da u nekim teškim životnim okolnostima nam je upravo ta umetnost spas! Kao iz ratnih uslova, kada se čuje makar i jedna pesma sa gramofona, neko odsvira klavir ili kada se pročita neka poezija- samo to može, apsolutno, da bude ona slamka spasa koja čoveka preobrazi iz bezvoljnosti i ideje da nema više nikakvu nadu, u jednu energiju punu motivacije da se bori za život i na kraju pobedi!

Kakvu umetnost kreira znak Ribe

Znak Riba predstavlja i inspiraciju i obilje, nešto što svi mi imamo, samo zavisi u kojoj oblasti života. Svi smo mi u nekom domenu umetnici pa će neko biti umetnik sa svojom porodicom i znati da napravi tu bajku i jedan fantastičan život, vrlo kreativan u tom porodičnom domenu. Neko će biti kreativan u svojoj profesiji, dok će neko biti umetnik sa svojim prijateljima i unositi puno zabave, inspiracije i posvećenosti pri kreiranju filmskih odnosa (ili serijskih, primer serija “Friends”).

Svi imamo ovaj znak negde i to je jako bitno, jer ukoliko se malo zamislimo, videćemo da se od nas samo traži da prepoznamo gde možemo maksimalno da ga iskoristimo! Ovaj znak je kao kanal koji nas povezuje sa svim oko nas i sa suštinom života, kada ga zaista koristimo. On nosi to sećanje ko smo mi zaista i šta zaista donosimo u svoj život. Ukoliko znamo kako da stojimo nogama čvrsto na zemlji, kako da budemo praktični u svakodnevici, kako da postavimo jasne granice u odnosu na ono što mi jesmo, a što nismo i kako da se dobro usidrimo u okeanu života, onda se otvaramo za duboku duhovnost, istinu i povezanost i iz nje crpimo izobilje inspiracije, pripadnosti i mogućnosti.

A za kraj ..

Ukolliko neko može da se poveže sa najdaljim znanjima, sa najvećim misticizmom koji omogućava jednu novu spoznaju u životu – to je znak Riba!

Samo je glavna stvar u tome da se sete da zatraže pomoć, usemerenje, da podsete sebe gde su ono krenuli, koja je njihova namera i kako žele da stignu do određenih ciljeva. Takođe, neophodno je da budu izloženi, da se ne povlače i ne izoluju, kako je to ono što je njima najprirodnije i dolazi im spontano, jer kad osete preplavljenost informacijama, energijama drugih ljudi, a ne znaju kako da postave zdravu granicu, povlače se u svoj svet.

Međutim, onog trenutka kad se Ribe izvežbaju, oforme svoju podmornicu, vrlo čvrstu i vrlo lepo zaštićenu od svega onoga što je spolja, i znaju kako da ne plutaju po površini nošene kud ih voda nosi, već da one biraju kuda plovi ta podmornica, onda postaju kruna čitavog zodijaka!

Ako vam se svideo ovaj članak, prijavite se na naše (besplatno) vrlo popularno AstroSis pismo, koje svojoj zajednici šaljemo već pet godina svakog četvrtka u 9h.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Aktivacije Venere i Marsa

Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi

PAKET Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi & program Aktivacija Venera & Mars

Prijavi se za novogodišnju Iskustvenu radionicu

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

Cena: 34.960 din ili 304 EUR za plaćanje u celosti
20.820 din ili 184 EUR za plaćanje u dve rate

Vrata otvaramo samo dva puta godišnje.
Upis u novi ciklus je u novembru 2024.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

AstroSis pismo

Prijavi se na naše AstroSis pismo, koje ti stiže četvrtkom u 9h, da budeš u toku sa trendom vremena, jer kad znaš kad je dobro vreme za akciju, a kad za povlačenje, postaješ magnet koji privlači prave stvari u pravom trenutku.