Upis u Beli šator počinje 09. maja!

Horoskopski znak Blizanci – dve ličnosti u jednoj

BLIZANCI – dve ličnosti u jednoj. Horoskopski znak kome je potrebno da čuje svoj unutrašnji glas.

Blizanci vladaju komunikacijom, druženjem, smislom za humor i razmenom

Blizanci su znak koji često voli da pita: „A ko sam ja? Kako sebe da definišem? Kojim putem je najbolje da krenem?“ i oni imaju bezbroj pitanja na koji im je potreban odgovor. Blizanaca ima najmanje dvoje, pa zato kažemo da ovaj znak ima dve ličnosti u jednoj, ali to ne mora automatski značiti da su oni dvolični. Postoji mitološka priča vezana za ovaj znak koja govori upravo o dva brata blizanca od kojih je jedan smrtan, a drugi besmrtan.

Kako razlikujemo ova dva dela Blizanaca?

„Smrtni brat“ je onaj po kojem mi najčešće prepoznajemo Blizance – to je onaj koji postavlja puno pitanja, jako je radoznao, druželjubiv i voli da se zabavlja. On je takođe onaj koji ne zna kako da donese odluku, jako je neodlučan ili je pak uvek donosi na osnovu logičkog uma. Ali to nije sve što čini ovaj znak. Upravo ovaj drugi, „Besmrtni brat“ jeste onaj do koga Blizanci treba da dopru, introspekcijom i zagledanjem u sebe, jer njega zanima viši smisao i dublja povezanost.

Evo šta je jako bitno da Blizanci učine kako bi zaista dobili spojili ova dva dela u sebi

Svako ko je Blizanac, u znaku ili podznaku, ili ima lične planete u Blizancima (lične planete su Sunce, Mesec, Merkur, Venera i Mars) jako je važno da oživi, prepozna i oseti onaj deo sebe koji je njegovo unutrašnje vođstvo.

Svi imamo negde Blizance u svom horoskopu i u toj oblasti života smo najčešće neodlučni, zbog ova dva dela. Nama se traži da pronađemo način da ove delove povežemo, jer onda dobijamo jedan deo koji zna kako u svakodnevici da funkcioniše, zbog te logičke strane, kao i drugi deo koji nas povezuje sa našim najdubljim znanjima i intuicijom.

Kakav je znak Blizanaca kada je uzdignut i potpuno izbalansiran, a kakav kada je u padu?

Kada ne znaju kako da spoje ova dva dela u sebi, Blizanci su u padu, ne znaju kome da veruju, kako da umire sve te misli i onda počinju da pitaju druge ljude za savet! Pa tako žene u znaku Blizanaca imaju čitav konzilijum prijateljica i svakoj do detalja objasne dilemu koju imaju, ne bi li im baš te prijateljice pomogle da donesu pravu odluku. To se na kraju nikad ne desi, već samo dobiju još „glasova u glavi“ što im dodatno oteža da čuju sebe. Da bi se okrenuli svojoj Intuiciji, za početak je potrebno da se umire, da prestanu da pitaju sve naokolo i da ostanu sami sa sobom. Tada im je potrebno da što manje koriste onog „smrtnog brata“, koji dosta mentališe i jako je logičan, i da pokušaju da čuju onaj tihi glas, koji je uvek naša nenametljiva intuicija.

Šta je fenomenalno kod ovog znaka?

Blizanci imaju tu prirodnu radoznalost i otkrivalački žar prema životu, kao i mogućnost da sagledaju stvar iz više uglova. Oni nisu rigidni, ne ponavljaju istu priču, čak naprotiv, jako su otvorenog i širokog uma. Međutim, ukoliko ne znaju da iskoriste taj širok um na pravi način, odlaze u disbalans.

Dosta razmišljaju, smišljaju još ideja, polažu nove kurseve i edukacije, nadograđuju svoja znanja- iii onda se „prenatrpaju“. Teško im je da stanu i da krenu da primenjuju nešto od svega toga. Na ovaj način gube svoju praktičnost i osećaj za jasno, kratko i konkretno, koje oni poseduju.

Oni su jako snalažljivi u svakodnevici, uvek pronađu neki novi način da se nešto postigne i ne opterećuju se perfekcionizmom (kao npr. znak Devica). Oni su drugari, komšije, prijatelji i sestre koji nas uvek podržavaju, ne osuđuju i možemo sa njima da razgovaramo o svemu. Jako su društveni, vole ljude i vole da se razmenjuju, šale i sa njima nam nikad nije dosadno!

Međutim, da bi se ovaj znak osećao istinski dobro, potrebno je da redovno odvoji dovoljno vremena da popriča sa sobom, kako bi povezao ova dva glavna dela u sebi. Kada on čuje svoju intuiciju i počne da živi u skladu sa svojim srcem, on komunicira na pravi način sa drugim ljudima i širi svoj prirodan dar.

Svako u svom horoskopu negde ima znak Blizanaca!

Neko je Blizanac na polju posla, i jako je druželjubiv sa kolegama, uvek ima dosta rešenja i saveta kako da se reši neki izazov. Neko je takav u porodičnom životu i voli da provodi kvalitetno vreme sa svojim članovima porodice i ide na razna zabavna dešavanja, a neko je ovakav samo na putovanjima. Tada je opušten, socijalan i raspoložen, dok u svom rodnom gradu bira nešto potpuno drugačije.

Neko je takav u prijateljstvima, međutim ukoliko je u padu, vraćamo se na onaj konzilijum prijateljica – pa će tako Blizanci svaki dan imati neko novo mišljenje, koje su preuzeli spolja. Na ovaj način, potvrđuje se uverenje da su Blizanci dvolični, stalnih promena mišljenja i nepouzdani.

Zato..

Za sve nas je bitno da prepoznamo na koji način možemo da uzdignemo Blizance u svom horoskopu, kako ne bismo živeli onog neodlučnog, površnog i dvoličnog Blizanca, koji nas još dublje vodi u osećaj nesigurnosti. Nama je potreban napredak i stabilnost, a ovo „klackanje“ koje se dešava kada je ovaj znak u padu nam to onemogućava.

Za kraj,

Setimo se da je Blizanac prvi ljudski znak zodijaka i onaj koji svojim mislima bira i kreira budućnost, sklon je napretku i kvantnim skokovima, i da bi to živeo on mora da napravi selekciju svojih misli na one koje jesu i one koje nisu u skladu sa njegovom dušom.

To mogu da urade na nekoliko načina – vođenje dnevnika je jedan od načina, jer Blizanci vole pisanu reč, a putem pisanja mogu da poslože svoje misli. Više meditacije i tišine Blizancima pomaže da utišaju tu unutrašnju, i spoljašnju buku, pa je preporuka barem 1h na dan izdvojiti za tihovanje. Priroda je za njih podjednako bitna, kako bi se povezali sa snagom drveća, provodili vreme na svežem vazduhu, razbistrili glavu i dobili jednu novu perspektivu.

Trenutno je period Blizanaca (od 21. maja do 21. juna svake godine) i svi smo pozvani da uđemo dublje u sebe, oslušnemo svoje misli i proberemo reči koje izgovaramo, kao i da postavimo ključne odluke koje treba da donesemo. Na taj način uspećemo da zakoračimo u pravcu onoga što želimo i spovedemo pravu akciju u delo!

Ako želite da čitate kvalitetne astrološke tekstove, prijavite se na naše popularno (besplatno) AstroSis pismo.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Aktivacije Venere i Marsa

Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi

PAKET Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi & program Aktivacija Venera & Mars

Prijavi se za novogodišnju Iskustvenu radionicu

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

Cena: 34.960 din ili 304 EUR za plaćanje u celosti
20.820 din ili 184 EUR za plaćanje u dve rate

Vrata otvaramo samo dva puta godišnje.
Upis u novi ciklus je u novembru 2024.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

AstroSis pismo

Prijavi se na naše AstroSis pismo, koje ti stiže četvrtkom u 9h, da budeš u toku sa trendom vremena, jer kad znaš kad je dobro vreme za akciju, a kad za povlačenje, postaješ magnet koji privlači prave stvari u pravom trenutku.