Isceljivanje aspekata – prvi korak

Isceljivanje aspekata

Koliko puta do sada ste se pitali: “Šta mi to danas rade zvezde, pa se osećam kao da sam ustala na levu nogu? Nisam ovo baš ona ja koja mogu da budem, nešto sam zakočena, blokirana, zabagovana… tu negde u dubini postoji ona verzija mene koja zna da je sve lakoća i lepota, i da se ništa u stvari ni ne mora, ali danas je, nekako, baš teško do nje dopreti. Možda je nešto u zvezdama? Ili sam loše sanjala? Nešto sam zaboravila i čini mi se kao da mi je tu ispred nosa, a opet… ne vidim.“

Iako bih mogla prebaciti odgovornost na zvezde ili na bilo kog drugog (to možda nije moje, zbog nekog/nečeg drugog se tako osećam) što bi mi dalo osećaj olakšanja… ipak se usuđujem da poverujem Saturnu koji kaže – da bi napravila promenu (Uran), moraš preuzeti 100% odgovornosti. OK, ali da li sam ja odgovorna i za aspekte koji su u ovom trenutku preteški kao sam Sizifov kamen?

Kolika je moja odgovornost za moju sudbinu?

Moderna astrologija i astrohealing podrazumevaju da smo svi mi kreatori sopstvenog života u onoj meri u kojoj smo spremni da preuzmemo odgovornost.

Kada se usudimo da pogledamo toj aždaji u oči, koja se samo čini kao preteški zid preko kog treba da pređemo ili zgradurina na plećima koju ne smemo da pustimo, nagon koji nas uvek pretekne u reakciji i kaže baš ono što smo sebi obećali da nećemo nikad više, slabost koja nas čini nemoćnim i opet, tako ranjivim… baš tada, baš tu, baš tu aždaju – treba zajahati.

Sve to što nam se čini da je tako daleko od nas i da to nikako nama ne pripada, posebno ne te emocije bola, tuge, frustracije, straha, besa, ljutnje… sve to što je sigurno neko drugi izazvao… ukoliko se usudimo da prihvatimo kao svoje, kao sebe, tek tada imamo priliku da iscelimo.

Isceljivanje je zaista sjedinjenje jer kada postanemo jedno sa onim što odbacujemo, dobijamo moć da preobrazimo svu tamu u svetlo, u onu suštinu koja zna da obuhvati sve fasete našeg bića. Tada svaki težak aspekt postaje super dobar.

Da li svako može isceliti svoje aspekte?

Ne baš. Ne može svako. Svaki aspekt može biti isceljen ali samo onaj ko preuzme odgovornost, ima ključ za isceljenje.

O ovome nam u astrološkoj i mitološkoj simbolici jasno govori Kiron, koji je bio prvi iscelitelj. Kiron je planetoid koji se kreće između Saturna i Urana, i svojom vrlo eliptičnom putanjom omogućava da se nešto što je determinisano, ograničeno, teško (u simbolici Saturna) preobrazi u svest, promenu, sjedinjenje, slobodu (Uran).

AstroHealing je kironovska oblast, ali da bismo zaista dobili taj ključ (astrološki simbol Kirona je u obliku ključa) potrebno je proći 7 stepenika preuzimanja svesti kako bismo aktivirali energiju odluke za promenom.

I tek tada, imamo izbortake a blue pill or take a red pill. Preuzmi odgovornost i progledaj ili ostani tu gde jesi, ponavljajući stare šablone koji se prenose s’kolena na koleno, naizgled samo menjajući oblik.

Nije lagano preuzeti odgovornost ali je još teže zatvarati oči i osećati se bespomoćnim. Odgovornost nam daje moć, sposobnost da u svakoj situaciji imamo odgovor koji samo od nas zavisi.

Odgovornost znači da svesno biramo onaj teret koji ćemo poneti, koristeći ga kao resurs i gorivo za put, ostavljajući krivicu sa strane. Odgovornost nije krivica. Krivica nas samo iskrivi i tada ne vidimo jasno. Odgovornost nam daje snagu govora. Reč koja zna da spoji ono što smo generacijama odbijali i odbacivali.

Svako od nas ima tu svoju Reč

Astrološka karta daje uvid u te ključne reči koje naše telo, duh i duša pamte. Reči koje smo potpisali u Planu naše Duše kada smo birali baš ovaj život, kao vibracije koje će nam pokazati ključ, ukazati na Put i dati moć da sami izaberemo. Reči koje nam omogućavaju da prestanemo da budemo reaktivni i postanemo krea(k)tivni. Jer suština naše duše jeste da kreiramo život po nacrtu i planu koji smo potpisali.

Bez obzira na sve, ja duboko prihvatam sebe

Zato, hajde da se usudimo na trenutak da kažemo sebi: „Bez obzira na sve to, ja sam okey. Ja sam odgovorna. Ja preuzimam odgovornost. Ja prihvatam sebe baš takvu kakva jesam.“ A zatim se otvorite i oslušnite reakciju unutar sebe.

Ovo je PRVI korak, koji je uvek početna tačka u radu sa klijentima. Možda deluje teško, komplikovano – ali sam princip AstroHealing-a je jednostavnost. Svaki naredni korak nudi jednostavne tehnike, lagan pristup, jasan sistem, jer je i priroda lagana.

Sve nam je dato vrlo jednostavno, toliko da uvek imamo protivotrov odmah tik uz otrov. Samo smo zaboravili da ga potražimo, u frci od pronalaženja krivca za trovanje. Nije aspekt taj koji je kriv – on je vrlo prav. Naša je odgovornost zašto je kvadrat, a ne trigon – a ako je to tako, onda je i na nama da ga iscelimo.

Preuzimanje odgovornosti i prvi korak ka promeni može biti vrlo jednostavan. Nekada ti treba još malo motivacije, još malo inspiracije i ono čuveno KAD i ZAŠTO da izađeš iz svog “zlatnog kaveza” kad si se na njega tako lepo navikla. Ako se prepoznaješ, prijavi se u našu Astro Sestre zajednicu da bi dobijala AstroSis pismo četvrtkom koje će ti pomoći da osetiš kad je TVOJE pravo vreme za prvi korak ka individualnoj konsultaciji na kojoj ćeš dobiti konkretne tehnike AstroHealing-a.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Paket - Program Aktiviraj svoj horoskop & Iskustvena radionica

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

304 eur/34.690 din za ciklus od šest meseci. Moguće je platiti u celosti ili u dve rate, od kojih se prva plaća pri upisu, a druga u avgustu 2023.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Novi broj Kosmo vodiča je u prodaji!

Nabavi svoj Kosmo vodič za oktobar

Kako bi uskladila svoje planove sa Univerzumom i ostvarila maksimum maksimuma

U prodaji je do 5. oktobra!

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.