Jupiter u Biku od 16. maja 2023. do 25. maja 2024.

Jupiter u Biku nam poručuje: Ništa nije preveliko da bi se ostvarilo. Svaka želja je baš potaman!

Želje su uvek u skladu sa onim što nam je potrebno kako bismo živeli svoju Misiju i Svrhu (Jupiter) zbog koje smo se rodili. Želje određuju ono što mislimo da nam je potrebno kako bismo imali osećaj da smo vredni i da kao pojedinci doprinosimo (Bik).

Recimo, idete na neki važan događaj i dok birate haljinu, vi ne birate kroj, dezen i materijal, vi birate simbol koji će preneti poruku o tome kakva ste osoba, šta volite, šta cenite, za šta se zalažete, i sl. kako bi vas ljudi prepoznali i kako biste se povezali.

Svaka želja predstavlja neki simbol, simbol onoga što jesmo i/ili što želimo postati. Tako to što želimo određuje i naš sistem vrednosti i naša uverenja.

Ovo je vreme kreatora

Bik je najplodniji znak u zodijaku. Jupiter je vizionar.

Stoga vam preporučujemo da se u narednih godinu dana bavite temama iz simbolike Jupitera u Biku poput priznanja sopstvene vrednosti, zadovoljstva uživanja u životu, materijalizacije i izgradnje na jedan nov način, na potpuno novom nivou u skladu sa novom erom Ljubavi i Obilja u koju smo ušli.

Šta se događa kad planeta prosperiteta (Jupiter) uđe u znak obilja (Bik)?

Aktivira se kod za blagostanje

Jupiter se oko godinu dana zadržava u jednom znaku. Tako će od 16. maja 2023. do 25. maja 2024. boraviti u Biku i doneti nam blagodeti u kojima, ako smo dovoljno svesni, možemo i te kako da uživamo. Ovo su upravo i ključne reči njegovog prolaska kroz ovaj konkretan, zemljani znak materije – uživanje, blagodeti, zadovoljstvo, stabilnost, prosperitet, obilje, otelotvorenje.

Jupiter u kombinaciji sa planetama sa kojima će napraviti aspekte, a to su Mars, Pluton, Uran i Severni mesečev čvor, isto tako može da donese prodrmavanje i velike promene na polju finansija, kao i preispitivanje značenja finansijske sigurnosti.

Mi se u ovom članku nećemo baviti spoljašnjim, niti svetskim dešavanjima, jer nam je cilj da predstavimo mogućnosti koje vi lično, ako tako odlučite, možete da iskoristite za sopstveno blagostanje.

Aspekti i zanimljivosti:

Prvi put od 1941. Jupiter će biti u Biku sa Uranom. Ući će u egzaktnu konjunkciju sa Uranom u aprilu 2024. godine ali će tokom čitave 2023. biti obojen uranovskim energijama. Zato očekujemo velike promene, krize, iznenađenja, šokantne situacije i vesti…

16.05. Jupiter ulazi u Bika

18.05. Jupiter kvadrat Pluton (super značajan aspekt)

19.06. Jupiter sekstil Saturn (još jedan super značajan aspekt)

Od 26.05. do 01.06. je u konjunkciji sa Severnim mesečevim čvorom (i još jedan super značajan aspekt)

01,02. i 03. juna je na trećem stepenu Bika (super značajna zanimljivost)

Hajde da vidimo šta sve to znači!

Materijalizacija novog života iz tela

Iza grudne kosti nalazi se žlezda Timus u vezi sa središtem srca. Timus je jedan od glavnih organa imuno sistema, podstiče proizvodnju limfocita koji telo brane od patogena poput bakterija i virusa. Ova žlezda je maksimalno aktivna do naše 4. godine života, nakon čega njena aktivnost slabi.

Međutim, ovu žlezdu moguće je aktivirati i poboljašati njen učinak kroz:

1) Vizualizaciju želja;

2) Osećaj visokih vibracija poput ljubavi, zahvalnosti, slobode… Koje se povezuju sa osećajem ostvarenja želje;

3) Povezivanje sa kvantnim poljem u kome je sve moguće kroz meditaciju jer srce stvara najjače magnetno polje u telu, 5000 puta jače od polja koje stvara mozak, te povezivanjem sa srcem, aktiviramo svoje super moći!

4) Tapkanjem ili nežnim masiranjem grudne kosti.

Materijalizacija kroz kulminaciju kreativnosti

Ovan inicira, a Bik manifestuje. Jupiter u Biku je vreme sazrevanja.

Sve što si spremala, kreirala ili inicirala prošle godine može da dosegne svoju kulminaciju sada, u narednih godinu dana. Na primer, film Matrix je izašao ‘99 kad je Jupiter bio u Ovnu ali dostigao svoju kulminaciju popularnosti kad je ušao u Bika. Važno je da se sve na čemu si do sada sporadično radila sada zaokruži i materijalizuje dok je Jupiter u Biku, kako bi moglo da zri i cveta.

I kad smo već kod cvetanja, imamo jedan baš važan susret na najplodnijem stepenu zodijaka!

Važan događaj na tećem stepenu Bika

Susret Jupitera i Severnog Mesečevog čvora krajem maja i početkom juna 2023.

Treći stepen Bika je najplodnije mesto u zodijaku, tačka izvora svetlosti, odakle se stvara Život. Sve što se ovde nađe raste, buja, razvija se i napreduje.

Međutim, ova tačka je važna i za Plutona, vladara straha i smrti, regeneracije i transformacije, jer je to mesto njegovog pada.

Kad se aktivira ovaj stepen krajem maja i početkom juna 2023., kojim vladaju Ljubav i Strah, od nas se traži da izaberemo stranu.

A sad, imamo jedno pitanje za vas.

Šta mislite ko je jači Život ili Smrt?

Da li više verujete u Ljubav ili u Strah?

Kad donesete odluku da ćete svoj život živeti iz perspektive Ljubavi, zapravo ste donele odluku da u svemu što vam se događa vidite priliku za napredak, učenje i razvoj. Donele ste odluku da probate. Da se usudite da živite i da korak po korak ostvarujete svoje snove (koliki god to kliše bio isto je toliko istina).

To je ono kad neko kaže: „Ne znam baš jer čak i da počnem da sada radim na ostvarenju svojih snova, imaću 56 godina kad završim novi fakultet/postanem profesionalac u ovoj oblasti/naučim novi jezik/objavim knjigu/udam se, i sl.“ A vi mu kažete: „Imaćeš 56 godina i ako to ne uradiš.“

Ako odaberete da kažete NE životu kakav želite jer… (ovde stoji jak racionalan razlog), znajte da to iz vas govori strah. Strah vodi ka blokadi, izolaciji i zastoju. Strah smanjuje ljude jer čini da degradiraju, da se povuku iz sopstvenih života i dozvole da neko drugi donosi odluke u njihovo ime.

Ljubav je aktivna, pokretačka sila, koja vas gura napred.

Strah je pasivna, destruktivna sila, koja vas gura unazad i ubeđuje da je najpametnije da ostanete tu gde jeste, u svojoj mišijoj rupi, zvanoj zona komfora.

Kad odaberete sigurnost, jer vam je lepo u zlatnom kavezu (čitaj: zoni komfora), taj zlatni deo vremenom otpadne, i sve što vam ostane je – kavez.

Kad odaberete Ljubav, odabrale ste Slobodu.

Kad odaberete Ljubav, odabrale ste da živite svoju Svrhu i Misiju.

Kad odaberete Ljubav, odabrale ste da Živite svoj Život na najsmisleniji mogući način.

Dva načina delovanja Jupitera

Zbog svega prethodno rečenog najvažnije je da se prepoznaju dva načina delovanja Jupitera:

  1. Kroz znanje
  2. Kroz sa-znanje

Jupiter u Biku kroz znanje

Jupiter bez otelotvorenja, bez materijalizacije postaje još jedan filozof koji mudruje o mogućnostima i blagodetima sveta, a sam u svom životu nema ništa opipljivo ostvareno i doživljeno. To su one situacije kada slušate nekog veoma načitanog, taj vam je obišao sve strane sveta (među stranicama knjiga) a zna i o svakoj temi da puno toga ispriča, ali je u srcu (tamo iza Timusa) nemiran i neostvaren. Nemojte da budete ovaj Jupiter. Usudite se da uđete u sa-znanje.

Jupiter u Biku kroz sa-znanje

Sa-znanje se dešava kada svoje znanje stavite u upotrebu. Kada se usudite da materijalizujete svoje misli kroz konkretne odluke, a zatim i akcije.

Ovo ne znači da sada treba da prestanete sa edukacijom, istraživanjima i razumevanjem koje je izuzetno važno za Jupitera, ali Jupiter u Biku sada donosi novi zadatak i nova pravila:

1) Vredno je samo ono što istinski možeš da otelotvoriš.

2) Sve je energija, i sve kreće od energija. Ako reč energija zamenimo rečju emocija, sve se svodi na emocije.

Tako i Jupiter u Biku sada pokazuje put emocijama koje treba da se dožive telesno, da bi zatim postale okvir svim ostalim ostvarenjima želja.

Npr: ako samo znate da je mir i zahvalnost neophodno stanje za materijalizaciju, ali ste sada fokusirane na završetak važnog projekta ili neke životne stavke na svojoj to-do listi, pa ostavljate mir i zahvalnost kada se sve to završi, na putu ste da se kraj nikada ne desi.

Jer ako materijalizacija znači da ste mirni i zahvalni, a mir i zahvalnost stalno odlažete za kasnije, baza koja vam je potrebna da bi otelotvorili svoje rezultate nije tu. Vi ste im zamenili mesta i na prvo mesto stavili cilj, a preduslov da dođete do tog cilja prebacili za kasnije.

3) Jupiter u Biku će nas zato kroz različita iskustva i izazove podsećati da se vratimo u realnost, u ono opipljivo, materijalno, otelotvoreno, ono što je konkretno i vrlo neophodno za ovaj život u fizičkoj realnosti. E baš to će nam sada ponuditi sa-znanje: iskustvo u kom u svom vlastitom telu, na svojoj koži, možete osetiti šta znači živeti znanje.

4) Jupiter je tu da uvek ponudi učenje, i za razliku od Saturna uglavnom su ove lekcije prijatne i nadahnjujuće… U onoj meri u kojoj ne insistiramo da se opiremo.

5) Ako se bude desilo da su vam jupiterijanske lekcije u narednom periodu previše izazovne setite se glavne Jupiterove moći:

Jupiter sve pojačava. SVE.

Kao lupa. Uveličava sve. I lepo… I ružno. Lepo kako bismo spoznali šta je ono što nas stvarno čini srećnima i zadovoljnima, a ružno kako bismo apsolutno bili sigurni šta je ono što nas čini nesrećnima i nezadovoljnima.

6) Jednom kada spoznaš i vrlo konkretno okusiš šta je ono što NEĆEŠ tada zaista imaš izbor jer ćeš znati šta HOĆEŠ.

Sisterke,

Neka vam ovaj period bude plodonosan, pun inspiracije, uvida, spoznaja i materijalizacije svega onoga što zaista, na nivou Duše i srca želite.

Setite se i ponavljajte sebi svakodnevno: Ja biram & ja kreiram. Jer je to najveća Istina!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JOVANKA
JOVANKA
6 months ago

JA BIRAM I JA KREIRAM! YES!
I SVE JE VEĆ TU, ZAISTA, U NAMA, KO IMA OČI DA VIDI, VIDEĆE, KO IMA UŠI DA ČUJE, ČUĆE, KO UME DA OSLUŠKUJ SEBE I SLUŠA SEBE, OSETIĆE SEBE. HAJMO DA SVI OSETIMO SEBE I ŽIVIMO TO ŠTO OSETIMO!!!!!

Vanesa
Vanesa
6 months ago

Ja biram i ja kreiram zahvalnost za zdravlje svake svoje ćelije, svaki korak elegantan i samostalan, zahvalna na obilju u životu, putovanjima, savršenom partnerskom odnosu, zdravom i sretnom sinu, kome se vid u potpunosti vratio na desnom oku, na svom samopouzdanju, jedinstvenosti i sreći da uživam u željenim kreacijama života!
Hvala!
Nikad ne zaboravljam da ja biram i ja kreiram!…
Ljubim vas! 💖💖💖💫💫💫💫

Prijavi se za novogodišnju Iskustvenu radionicu

Paket - Program Aktiviraj svoj horoskop & Iskustvena radionica

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

304 eur/34.690 din za ciklus od šest meseci. Moguće je platiti u celosti ili u dve rate, od kojih se prva plaća pri upisu, a druga februaru 2024.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Novi broj Kosmo vodiča je u prodaji

Nabavi svoj Kosmo vodič za decembar

Kako bi uskladila svoje planove sa Univerzumom i ostvarila maksimum maksimuma

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.