Upis u Beli šator počinje 09. maja!

Jupiter u Blizancima

Jupiter u Blizancima

Jupiter se godinu dana zadržava u jednom znaku, a ove 2024. godine 26. maja prelazi iz znaka Bika u znak Blizanaca. Zašto je ovo astrološko dešavanje važno za nas i na šta nas poziva, saznaj u nastavku ovog teksta.

Šta predstavlja planeta Jupiter?

Jupiter je najbenefičnija i najbolja planeta. Ona predstavlja prosperitet, blagostanje i sreću. To je onaj Srećko Srećković, koji ide ulicom i nađe 100 dolara. To su sinhroniciteti koji se dešavaju na način da „slučajno“ sretnete nekoga, ko baš ima ono rešenje koje je vama potrebno.

Takođe, Jupiter je planeta koja predstavlja naš šesti energetski centar, odnosno predeo trećeg oka. Meditacija, unutrašnji vid, povezivanje sa sobom, intuicija – sve je to u simbolici ove planete.

Svaki put kada se Jupiter aktivira i kada se sa njim nešto dešava, mi želimo da znamo koje je dešavanje u pitanju, kako bismo mogli da vidimo kako će to uticati na nas i šta ćemo dobiti, jer nešto ćemo sigurno dobiti, samo je pitanje šta.

Šta za nas znači prelazak Jupitera u znak Blizanaca?

Poslednji put kada je Jupiter bio u znaku Blizanaca 2012. i 2013. godine, svet je izgledao potpuno drugačije nego danas. Pogledajte samo na svom ličnom primeru gde ste bile tih godina, a gde ste sada? Kako ste razmišljale tada? Kako ste smatrale da život treba da izgleda?

Sedite i zaista se setite.

S kim ste živele? Koga ste pratile? Koga ste slušale? A gde ste sada i šta sve znate sada?

Takođe, primetite koliko se promenio svet od tada. Koliko novih znanja imamo i kako ih primenjujemo u svakodnevnom životu, kao i koji je energetski osećaj u telu, jer nije dovoljno samo imati informacije i znati šta nešto znači i koga se tiče, potrebno je imati svoj doživljaj u telu.

Karakteristike znaka Blizanaca

Blizanci su znak komunikacije, razmene i povezivanja. Blizanci su takođe znak ljudi, zajednice i odnosa. Znak u kome čovek nikada nije sam i najmanje je dvoje potrebno, da se nešto uradi.

Jupiter u Blizancima se nalazi na jednom mestu, koje se astrološki zove – znak svog izgona. Znak izgona zapravo predstavlja mesto kada određenoj planeti nije udobno, gde se ne oseća baš kao „svoj na svome“.

Dakle, Jupiter je planeta mudrosti i vizije i ona koja nam pokazuje koji je to naš pravac, ali izunutra. Poziva nas da otkrijemo svet, ne tako što ga posmatramo i nešto zaključujemo, već kroz naš unutrašnji vid, šta vidimo, osećamo i živimo kada zatvorimo oči i uronimo u meditaciju. Kada se on nalazi u znaku Blizanaca, koji je znak razgovora i razmene, potrebno je da budemo izuzetno mudri, kako bismo dobili najbolje što ova simbolika može da nam pruži.

Na šta treba obratiti pažnju tokom perioda u kom je Jupiter u Blizancima

Kada Jupiter uđe u Blizance, nama se povećava potreba za kursevima, seminarima, obukama. Ukoliko nemamo povezanost sa svojim srcem i unutrašnjim vodičem, koji je Jupiter i koji zna tačno kuda ide, mi ćemo promašiti šta je ono što zapravo želimo i šta je ono do čega nam je najviše stalo, kao i kako da do toga dođemo. Jupiter je taj koji kaže „Može, hajde i još i još..“ Međutim, još čega? Ukoliko mi insistiramo na nečemu, što nam ne služi, Jupiter će nam dati još toga. On je taj koji kaže Hoćeš da jedeš? Izvoli, slobodno jedi. Poslednji put kada je bio u Blizancima, 2012. i 2013. godine, često se koristilo tumačenje Jupitera na sledeći način: Ukoliko je on ulazio u prvu kuću u vašoj nataloj karti, kuću koja, između ostalog predstavlja i fizički izgled smatralo se da će se osoba te godine ozbiljno ugojiti. Kako ljudi još nisu znali na koji način mogu maksimalno da iskoriste Jupiter u Blizancima i njegovo „i još i još“ je predstavljalo veliki izazov. Sada imamo šira znanja i možemo da iskoristimo ovaj aspekt na pravi način.

Kako iskoristiti energiju kada je Jupiter u Blizancima: Fokus na Nameri

Ono što nam je bitna i krucijalna stvar trenutno jeste da imamo vrlo jasnu nameru. Potrebno je da zaista znamo šta hoćemo i kuda želimo da idemo, u ovih godinu dana. Zatim da iskoristimo Blizance, tako što ćemo se povezati sa onima koji mogu da nam pomognu na našem putu.

*Napomena: Ako baš sada zaključimo da nam je potrebna izolacija i da se sami borimo sa svojim problemima i tražimo rešenja tamo gde smo ih ranije tražili, apsolutno smo omanuli. Dok ako shvatimo da je vrlo važno koga slušamo, pratimo, s kim se družimo i koje informacije puštamo da uđu u naš život, uspećemo da odgovorimo na ovaj poziv aspekata.

Sada više nego ikad je jako bitno kome verujemo. Da li onima koji, iako možda imaju ispravne vesti, te vesti se baziraju na strahovima, ili onima koji bivaju na frekvenciji ljubavi i koji informacije pružaju iz te energije koja služi kolektivnom uzdizanju. Ovo je sada vrlo važna tema i zahteva od nas da donesemo svesnu odluku.

Koju okruženje biraš sada je posebno bitno

Svaki aspekt ima svoju stranu koja može da nas uzdigne, kao i da nas održi u padu. U narednih godinu dana, imamo ove dve opcije, i jako je bitno da se podsetimo da je izbor na nama. Izbor, koje informacije uzeti za sebe, kako bi nam služile i uzdigle nas. To znači koristiti informacije koje će nam dati vetar u leđa i koje će nas usmeriti ka tome šta je najbolje u ovom trenutku raditi, a šta je možda bolje da se trenutno obustavi. Dok će u isto vreme biti dostupne i informacije poput “Pazi se, kreće retro Merkur, supersonična oluja” i ostali naslovi, na nama će biti da odaberemo energiju koju primamo.

Mi možemo misliti da dopuštamo samo informacije koje su najbolje za nas, a da usput, sa tv-a ili kroz novine, ili odlazak na određeno kupljanje, dozvoljavamo da nam se u našoj okolini vrte razne informacije koje mi, iako nesvesno, i te kako upijamo. Zato je mnogo važno da, do 26. maja, dok Jupiter ne uđe u znak Blizanaca, razmislimo, zaista zastanemo i zapitamo se koliko smo još uvek u nekim starim pričama, starim mislima i navikama. Onim koje nas održavaju u istom mestu, ili pak vraćaju unazad. To može da bude i odnos sa starom prijateljicom, sa kojm se znamo godinama i ne želimo da joj kažemo da nemamo više potrebu da se družimo sa njom, pa s vremena na vreme odemo na kafu, i u toj bolećivosti se nahranimo koje kakvim pričama.

Zašto je 2024. ključna godina u astrološkom smislu

U našoj zajednici Beli Šator, mi svakog meseca tumačimo najaktuelnije aspekte, i u skladu sa potencijalnim izazovima biramo naše korake, svesno. Trenutno se nalazimo u ključnoj 2024. godini, kako smo imali Plutona koji je zakoračio u znak Vodolije i definitivno nas uveo u jedno vodolijansko doba, koje je doba povezivanja i zajednica, kao i svesnog odabira priča i razmena.

Onda smo kroz tunel eklipsi i Kirona (iscelitelja) bili pozvani da sve jako lepo postavimo na svoje mesto, kako bismo mi bili celoviti, svoji i isceljeni.

Takođe, tu je bio i vrlo blizak susret Jupitera i Urana, upravo da bismo videli kako može novo i kako može drugačije. Oni su nam dali jedan novi pogled u budućnost, pošto su ovo planete koje gledaju unapred, u budućnost. A sada Jupiter prelazi u ljudski znak, znak komunikacije, znak Blizanaca i kada sve ovo pogledamo kao jednu celinu, vidi se koliko je moćno vreme u kom živimo. U svega šest nedelja smo imali toliko aspekata, raznih mogućnosti i pruženih šansi, i mi ih na jednom nivou i dalje nismo u potpunosti svesni. Ovo je tek inicijacija i poziv, ali na šta?

Upravo da se bavimo svim ovim temema još svesnije. Da damo više energije i fokusa onomo što hoćemo. Da napravimo izbore iz srca i da više vremena provedemo u meditaciji, energetskom radu, da zatvorimo oči, kako bismo jašnije videli, šta je to što je naš sledeći korak.

Živi život jer ti biraš i ti kreiraš u ovo moćno vreme

Sada nije vreme da se isključite, uđete u pećinu i izolujete od svih. Sada više nego ikad smo pozvani da budemo vrlo prisutni, u svom životu. Da imamo fenomenalne odnose.

Da uživamo u životu na sve načine, na koje volimo da uživamo. Da imamo dobre poslove koje izgrađujemo i gradimo. Navikli smo da često vidimo u filmovima, kada smo spiritualni i u kontaktu sa sobom, da to samim tim znači da nismo u kontaktu ni sa kim drugim. Ovo nije ono što se sada od nas traži.

Svaki dan po malo, dah po dah, tap po tap, pun mesec po pun mesec, možemo da se nežno i lagano uzdižemo, dopuštamo promenu i vedočimo joj. Jer u astrologiji važi jedno pravilo, a to je „Kako na nebu, tako i na zemlji“, i ukoliko ovo prevedemo i razumemo šta to znači, iskoristićemo ovaj period na pravi način. Jupiter daje jasnovidost i on je planeta okrenuta ka budućnosti. Mi sada imamo priliku da
čujemo sebe iz budućnosti. Da zaista čujemo svoje Više Ja. I jasno pročitamo poruku iz polja.

Takođe je važno da osvestimo da svako polje koje gradimo, sada kada Jupiter uđe u Blizance, neće na dugme da se aktivira, već je potrebno uložiti svoje svesno vreme i vratiti se na nameru. A kada radimo na nameri, pokušajte da se ne pitate šta želite iz glave, jer da ste to mogli da postignete, već biste postigli. Ovaj put zapitajte se iz srca, iz jedne potpuno drugačije pozicije. Svoja očekivanja smanjite, jer mi očekujemo od drugarice, partnera, porodice, aspekata, da nam nešto donesu i učine – očekivanja je potrebno da preoblikujemo u nameru i onda se dešava magija. Tada smo mi prozvane da uradimo nešto konkretno, jer iza svake namere stoji konkretna akcija. Mi smo aktivni kreatori u polju i svojom namerom pravimo prvi korak, a onda nas namera vodi dalje.

Za kraj..

Zapitajte se šta očekujete dok je Jupiter u Blizancima, a onda prebacite to u nameru. Zapitajte se šta očekujete od zajednice, a onda i to prebacite u nameru. Glavna ideja je „Ko“ možete postati, i kada se bavimo time i kada na adekvatan način (nežno, polako i vođeno) pristupimo tome, tada zaista možemo da iskoristimo Jupitera u Blizancima i sve ove aspekte koji su tu u ovoj ključnoj godini, da kreiramo nešto potpuno novo, naše i drugačije.

Ako ti se sviđa ovaj članak, za tebe je naše AstroSis pismo, njuzleter koji već pet godina šaljemo svakog četvrtka u 9h na mejl.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Aktivacije Venere i Marsa

Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi

PAKET Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi & program Aktivacija Venera & Mars

Prijavi se za novogodišnju Iskustvenu radionicu

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

Cena: 34.960 din ili 304 EUR za plaćanje u celosti
20.820 din ili 184 EUR za plaćanje u dve rate

Vrata otvaramo samo dva puta godišnje.
Upis u novi ciklus je u novembru 2024.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

AstroSis pismo

Prijavi se na naše AstroSis pismo, koje ti stiže četvrtkom u 9h, da budeš u toku sa trendom vremena, jer kad znaš kad je dobro vreme za akciju, a kad za povlačenje, postaješ magnet koji privlači prave stvari u pravom trenutku.