Retrogradni Saturn, od 11. maja do 29. septembra

Svake godine Saturn krene retrogradno, i u tom kretanju unazad ostane oko 4,5 meseca. Ove, 2020. godine, Saturn kreće retro 11. maja sa 1 stepena Vodolije, i ostaje retro sve do 29. septembra, kad kreće direktno sa 25. stepena Jarca. Posle toga, više se neće vraćati u Jarca narednih 28 godina.

THE TIME IS NOW za sve uvide o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti jer je Saturn gospodar vremena.

Retrogradnost je optička varka, pojava koja zapravo ne postoji, već nam se samo tako čini sa planete Zemlje, kao da se planeta kreće u jednom pravcu, onda zastane, i počne da se vraća u nazad.

To znači da ni mi u svom razvojnom, evolutivnom putu, ne možemo stvarno da se vratimo unazad, ali tako izgleda, takav nam je doživljaj kad postanemo zarobljenici sopstvenog uma i pristanemo na to da nas prošlost definiše, da nam prošlost postavlja aršine i krajnje domete, i da nam prošlost diktira šta možemo, a šta ne možemo sad.

Vreme je da prestanemo da definišemo sebe iz perspektive onoga ko smo do sad bili, šta smo do sad postigli i kako smo se do sad osećali, i da počnemo da definišemo sebe iz perspektive budućnosti – šta želimo da budemo, šta želimo da postignemo, i kako želimo da se osećamo.

THE TIME IS NOW jer je Saturn gospodar vremena i kaže da se prošlost u sadašnjem trenutku čisti, a budućnost u sadašnjem trenutku kreira. To kaže jer vlada znakom Jarca (staro) ali i znakom Vodolije (novo).

U proteklom periodu promenio se naš doživljaj vremena, proširilo se unutrašnje i spoljašnje vreme, bilo ga je više, 24h su duže trajala i vreme je postalo rastegljivo. Većini nas bilo je lako pronaći jedan novi, prirodniji, spontaniji i daleko prijatniji lični ritam funkcionisanja. Dato nam je da vidimo kako mi upravljamo svojim danom, kako provodimo svoje vreme života kad nas (skoro) niko ne gleda, ne primorava na akciju i ništa od nas ne traži.

Sada, sa zaokretanjem Saturna i vraćanjem na staro, i naš ritam se kao vraća na staro, gde nas gledaju i primoravaju na akcije, ali setimo se, vraćanje na staro je optička varka i zapravo ne postoji, pa se postavlja pitanje, kako da novonastali ritam i rastegnutiji osećaj za vreme pridodamo povratku u stari tempo života (na poslu, u kancelariji, u porodici, u odnosima, na putu…) i kako da, iako nas sada sve više gledaju i od nas sve više očekuju, donesemo slobodne sopstvene izbore šta hoćemo, a šta nećemo.

Od odgovora na ovo pitanje zavisiće nam, pa najmanje, naredne 2,5 godine dok Saturn bude prolazio kroz znak Vodolije – znak novih šansi, prilika i otkrića jednog sasvim novog stila i osećaja života.

Ko propusti ovu šansu, no big deal, imaće sledeću za 28 godina.

Saturn u Vodoliji je OBNOVA. Na zdravim temeljima onoga što radi, gradi se novi život – moderniji, savremeniji, originalniji, nezavisniji, slobodniji i neverovatniji. Taj novi život se obnavlja unutar nas i oko nas. Obnavlja se našim svesnim izborima.

I zato, sa ovim zaokretom na staro, Saturn nas poziva da preispitamo:

 • Svoje loše izbore. Loše odluke. I loše akcije.
 • Uzaludno potrošeno vreme. Odugovlačenje. Razvlačenje.
 • Sve čemu je prošao rok trajanja.
 • Koji su naši zdravi angažmani, kojima od sada disciplinovano pristupamo.
 • Svoju odgovornost (=svoj odgovor) za sopstveni život.
 • Lična ograničenja i postavljanje snažnih granica, jasno „NE“ onome što ne možemo, nećemo i što ne radi za nas.
 • Nazivanje stvari pravim imenom.
 • Smeštanje stvari, odnosa i događaja na pravo mesto – ono iz prošlosti, ostaje u prošlosti. Nemešanje prošlosti u sadašnjost i budućnost.
 • Strukturu. Udaranje stabilnih temelja za dalje u svim oblastima života, tako da budu održivi i da traju.
 • Lojalnost sebi i onima koji su sa nama na ovom putu.

Ali pre svega ovoga, Saturn nas poziva da dodelimo sebi diplome (da, u množini!) za ono što smo apsolvirale. Napišimo sebi po jednu diplomu za sve što sjajno radimo, za sve što smo naučile, za sve u čemu smo profesionalci. Uramimo ih i okačimo na zid, ako treba, tako da više nikad ne očekujemo od drugih da nam ih daju.

 

A onda napravimo nove izbore da delujemo PRAVOVREMENO.

Pravovremenost znači da:
1.Biramo prave akcije u pravom trenutku.
2. Maksimalno skratimo proces donošenja odluke.
3. Svoje akcije smestimo u adekvatne rokove, u skladu sa unutrašnjim osećajem za vreme (svojom spremnošću i zrelošću) i spoljašnjim trendom vremena.
4. Dobijemo potvrdu da smo na pravom putu.
5. Pripremimo događaj, tako što ćemo koristiti znanje o trendu vremena koje nam daje astrologija ne da predvidimo zacrtani događaj, već da ga zacrtamo. Ili iscrtamo.
6. Ne bude više hitno kad gori, već da prepoznamo da je hitno mnogo ranije, jer tako skrećemo pravac požara, kao u onim pričama sa više završetaka, kad na vreme biramo najbolji mogući ishod. Pa čak izaberemo ishod koji se u tom trenutku čini nemogućim.
7. Imamo odgovore na izazove unapred, i onda ih samo vadimo iz rukava kad zatrebaju.

Naše svesno pravljenje izbora na osnovu pravovremene informacije, drugima deluje kao čudo!

Naš sjajan život po našoj meri, drugima deluje kao čudo!

Setimo se da je retrogradni Saturn optička varka, što znači da su čuda sasvim realna.

Ajde, ajde, gde se uči pravovremenost? Gde se postižu sve ove stavke koje pravovremenost uključuje?

Ne jedna, ne dve, ne tri stavke, već S.V.E.

Naći ćete mapu za PRAVOVREMENOST u našoj sestrinskoj zajednici “Beli šator”, čija vrata otvaramo u septembru.

Vrlo smo aktivne u našoj online zajednici “Beli šator”, gde sa našim sestrama, Prvim Venerama Uzdizanja, zajedno prolazimo kroz sve izazove ove lude, a potencijalno vrlo produktivne 2020. Od septembra otvaramo vrata za nove članice, sve vas koje želite da znate šta se dešava i zašto, kao i kako da sve to primenite na svoj život kako biste imale uspešne poslovne, podrodične i ljubavne odnose. Kliknite ovde da ne dočekate septembar neinformisane 🙂 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Paket - Program Aktiviraj svoj horoskop & Iskustvena radionica

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

304 eur/34.690 din za ciklus od šest meseci. Moguće je platiti u celosti ili u dve rate, od kojih se prva plaća pri upisu, a druga u avgustu 2023.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Novi broj Kosmo vodiča je u prodaji!

Nabavi svoj Kosmo vodič za oktobar

Kako bi uskladila svoje planove sa Univerzumom i ostvarila maksimum maksimuma

U prodaji je do 5. oktobra!

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

 1. Emocionalnu skalu;
 2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
 3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.