Upis u Beli šator počinje 09. maja!

Znak Ovan – Sa njim sve(t) počinje!

znak Ovan

U ovom članku ćete saznati zanimljivosti o prvom znaku u prirodnom zodijaku, kao i to kako znak Ovan izgleda kada je u padu, a kako kada je na putu uzdizanja.

Zašto Ovan voli da se trka, pobedi i bude prvi?

Vrlo je jednostavno, osim što je prvi znak u horoskopu, sa Ovnom počinje proleće, pa je njemu prirodno da bude prvi. Ovan je znak sportista, ratnika i svih onih koji znaju svoj cilj i neustrašivo kreću ka njemu. Upravo zato što mu je glavni cilj da bude prvi, tj. da pobedi, Ovan uživa u takmičenju, te više od svih ostalih 11 znakova voli izazove. Recite mu da nešto ne može i videćete ga kako odmah skače sa stolice da vam dokaže da niste u pravu.

Po čemu je znak Ovan poznat?

Znak Ovan je u simbolici prvih impulsa života, baš kao beba koja se upravo rodila, pa je poznat i po impulsivnosti, nestrpljenju, neizržu da po svaku cenu nešto kaže, uradi, preduzme i to bez mnogo promišljanja. Za njega retko važi ono “tri puta meri, jednom seci”, on prvo skače, pa onda razmišlja (i to u trku) kako da se izvuče iz neprilike u koju je upao. Kod njega mora odmah i sad i ako mu se slučajno učini da će nešto potrajati, odustaje. Jer ne želi nikoga i ništa da čeka.

Svest o sebi i svojim potrebama

Ovan je kao novorođenče koje je odmah vrlo svesno svojih osnovnih potreba i izražava ih glasno i jasno, tako da se ori cela ulica. Nekada je to vrlo potrebno da se stvari pokrenu, ali isto tako može da se desi da ne bude uravnoteženo, izbalansirano i zrelo.

Ključ za uspeh Ovna

Ukoliko Ovan zna kako da sarađuje sa drugim ljudima, kako da izrazi svoje porebe ali i sasluša tuđe, onda on postaje Ovan uzdizanja. Tada zna da svojom strašću inspriše i povede i tako postaje najbolji lider jer se usuđuje da prvi izađe iz zone komfora i svojim primerom pokaže drugima šta je sve moguće. On će prvi napraviti nešto što o čemu drugi nisu ni počeli da razmišljaju.

Ovan Uzdizanja je rođeni vođa

Ovan vatreni znak, pun samopouzdanja. To je onaj lik koji izađe javno sa svojom istinom kada svi drugi sede i ćute. Smelo će se izraziti pred svima, zastupaće ono u šta veruje, boriće se za to i povešće za sobom sve koji su spremni da ga slede.

Ovan je u padu kada ne zna kako da radi sa svojom vatrom

Sa druge strane, ako je neiskusan i nezreo, može da se desi da previše gura u napred i da u tom guranju pregori, tj. doživi onaj čuveni burn out.

To stanje kad se vatra strasti pretvori u vatru koja pali sve okolo pa i njega, svi Ovnovi dobro poznaju. Stoga to iskustvo da su se jednom opekli kada su previše brzo išli i prejako gurali druge jer im se činilo da kaskaju za njima, može da im ostane kao bolni pečat zbog koga sebe da zaustavljaju. A kad zaustave svoj impuls, svoju vatru strasti to dovede do unutrašnjeg pregorevanja, koje se pretvara u frustraciju, ljutnju i bes.

Kad bi knjiga bila Ovan, bila bi to instrukcija za upotrebu

Ovaj znak voli da sve bude kratko i jasno. Voli konkretna uputstva i efektne odgovore na pitanja šta sad. Kad je u svom balansu, na njega se može osloniti jer sa njim nema okolišanja, sve će vam iskreno i otvoreno reći – i šta namerava sledeće da uradi i zašto.

Ali ga uhvate pundravci da sve mora odmah i sad jer nema vremena za gubljenje, postaje poznat po tome da sa njim ne može normalno da se priča zato što brzo prekida, završava tuđe rečenice, skraćuje i naređuje.

Šta znak Ovan treba da nauči?

Sve što treba je da se seti da postoje i drugi. Nekada je zaista dovoljno da im kaže: “Ej, ljudi, imam jednu sjajnu ideju, pustite me da krenem u to, pa ću sve da vam ispričam ili još bolje, ako ste spremni, pridružite mi se!”.

Tada postaje lider koji vodi ka evoluciji, u nove nivoe, baš kao što proleće dolazi i donosi nam nove mogućnosti, nove inspiracije, novu životnu energiju i sokove života koji pokreću.

Svrha Ovna u odnosu na zodijak

Ovan treba da pokrene, to i jeste njegova glavna svrha.

Kad ne razumemo dobro svrhu znakova zodijaka pomislimo da su svi znaci za sve i da svi mogu sve. To, naravno, nije tačno i stoga se napravila čitava zavrzlama oko toga da je glavna mana Ovnova što započinju ali ne završavaju započeto.

Ovan nije zamišljen da završava. Ovan je zamišljen da započne, a Bik da završi ono što je Ovan započeo. Uvek je ključ u saradnji sa drugima, u povezivanju i prepoznavanju dragocenosti svakog znaka. Jer svaki znak ima neki svoj biser. Tako bismo mogli da kažemo da je taj početak pionirski poduhvat, ono što nikad niko nije uradio, a za šta treba puno hrabrosti, smelosti, odvažnosti i za to je Ovan stvoren. Za neke druge druge stvari će biti stvoreni neki drugi znaci.

Šta ne smete da kažete Ovnu

Ni slučajno nemojte Ovnu da kažete: “Budi strpljiv!” jer je to kontraproduktivno, kao da dolivate ulje na vatru. Ukoliko sa Ovnovima komunicirate tako da postavljate neke planove, otvorite kalendar i dogovorite se kada bi bilo najbolje za neki sledeći zajednički korak. Kalendar mu je najbolji saradnik jer što više sarađuje sa vremenom, mnogo se brže uzdiže i tada pokretačka energija postaje eureka koja dovodi do remek dela. Ako Ovan ne koliko vremena mu zaista treba da stigne na cilj, ideje koje se u njemu kuvaju postaju kao ekspres-lonac koji eksplodira, pre nego što je uopšte i krenuo.

Svi imamo znak Ovna negde u horoskopu

Ova priča nije samo za Ovnove u znaku i podznaku, veći za one koji imaju neke druge lične planete u znaku Ovna poput Meseca, Venere, Merkura i Marsa. Ako imate neku od ovih ličnih planeta u znaku Ovna, onda se ova priča itekako odnosi na vas.

Svakome od nas neka kuća, tj. oblast života počinje ovim znakom, pa će neko biti Ovan i impulsivno se ponašati i/ili biti pokretač na poslu (šesta kuća u Ovnu), neko u ljubavi (peta kuća u Ovnu), neko u donošenju odluka (treća kuća u Ovnu), neko će na taj način studirati (deveta kuća u Ovnu)…

Još važno nešto za kraj…

Svakom znaku drugačije protiče vreme. Ako shvatite da vama, Ovnovima, vreme protiče mnogo brže nego drugima onda nećete imati taj osećaj frustracije što je neko spor, nećete se nervirati zato što drugi kaskaju. Drugi nemaju vašu brzinu impulsa i njima sporije protiče vreme. Mi, što se tiče vremena, možemo da se usaglasimo samo ukoliko komuniciramo. A to je Ovnovima često slaba tačka.

Ovan koji se dogovara, koji je taktičan, spreman za saradnju i u svoj dogovor ukjučuje druge ljude apsolutni je pobednik i to je onaj Ovan uzdizanja sa kojim volimo da se družimo, jer da njega nema, nove stvari se ne bi pokretale, već bismo ostajali u status quo. Stoga nam je svima znak Ovna vrlo dragocen.

Ako vam se svideo ovaj članak, prijavite se na naše (besplatno) vrlo popularno AstroSis pismo, koje svojoj zajednici šaljemo već pet godina svakog četvrtka u 9h.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Aktivacije Venere i Marsa

Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi

PAKET Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi & program Aktivacija Venera & Mars

Prijavi se za novogodišnju Iskustvenu radionicu

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

Cena: 34.960 din ili 304 EUR za plaćanje u celosti
20.820 din ili 184 EUR za plaćanje u dve rate

Vrata otvaramo samo dva puta godišnje.
Upis u novi ciklus je u novembru 2024.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

AstroSis pismo

Prijavi se na naše AstroSis pismo, koje ti stiže četvrtkom u 9h, da budeš u toku sa trendom vremena, jer kad znaš kad je dobro vreme za akciju, a kad za povlačenje, postaješ magnet koji privlači prave stvari u pravom trenutku.