Mlad Mesec na trećem stepenu Bika, 23. aprila 2020.

TREĆI STEPEN BIKA – IZVOR ŽIVOTA

Mlad Mesec se dešava na stepenu na kome je Mesec najjači, gde je egzaltiran, 23. aprila 2020.

Mesec je simbol zrele Žene, majke koja daruje Život. Mesec je simbol plodnosti, rađanja, punoće samog života.

Mesec vlada vodama, odnosno emocijama. Takođe, u Mesecu su zapisana sva naša sećanja, što znači da se u našim vodama kroz emocije čuvaju sećanja na sve doživljeno.

Emocije su uvek u pokretu (e-motion) i izuzetno su važne i moćne jer učestvuju u stvaranju života.

Naše telo se sastoji uglavnom od vode, a oči se sastoje od preko 90% vode. To znači da se u našim očima nalaze naša sećanja i da sve(t) oko sebe gledamo kroz prizmu doživljenog.

Kad nešto posmatramo, to činimo iz perspektive ličnih iskustava, odnosno onoga čega se sećamo da nam se nekada dogodilo, da smo nekada u životu iskusili.

Ako su nam sećanja lepa, pogled nam je mek i tada vidimo lepotu u svemu oko sebe. Ako su nam sećanja bolna, pogled nam je ukočen i sadašnjost posmatra iz trauma prošlosti.

Evo jednog primera kako se to ogleda u svakodnevnom životu.

Kad je bila mala Mašina porodica je živela daleko, izvan grada. Uvek su svuda putovali kolima, i u školu, i na dečije rođendane, pa čak i do prodavnice. Kola su bila mesto na kojem je čitala knjige, radila domaći, učila pesmice i obavljala sve zadatke koje je mogla.

Sad živi u gradu u kojem je uvek gužva. Uvek su neki radovi, uvek je zastoj, uvek je ludilo. Međutim, Maša to ne doživljava tako, ne žali se što dugo putuje s posla i na posao jer su za nju prevozna sredstva mesta na kojima završava tekuće obaveze, telefonira, uči jezike, piše mejlove, čita, i sl.

Sad uporedite Mašino iskustvo sa Tanjinim.

Tanja je doživela tri saobraćajne nesreće i sva tri puta bila u kliničkoj smrti, posle kojih je imala preko 20 operacija. Kad je haos na ulici, kad čuje sirene, kad drugi vozači manevrišu i kad se njihova kola približe njenima, Tanja je na ivici paničnog napada.

Ista svakodnevna životna situacija je za Mašu slobodno vreme gde u miru radi ili se opušta, pa čak i meditira, dok je za Tanju izvor neopisivog stresa.

Maša automobil posmatra iz perspektive Ljubavi, a Tanja iz perspektive Straha.

TREĆI STEPEN BIKA

Na 3. stepenu Bika Mesec je najjači, i to je najplodnije mesto u zodijaku, tačka izvora svetlosti, odakle se stvara Život. Sve što se ovde nađe raste, buja, razvija se i napreduje.

Međutim, ova tačka je važna i za Plutona, vladara straha i smrti, regeneracije i transformacije, jer je to mesto njegovog pada.

Kad se aktivira ovaj stepen, na kome je Ljubav mnogo jača od Straha, potrebno je pitati se: Šta bi na ovo rekla Ljubav?

Kad postavi ovo pitanje, za Tanju se otvara portal gde može da transformiše svoja sećanja, pitajući se: Kako na gužvu gleda Ljubav? Šta vidi Ljubav kad je zastoj?

I da dobije odgovor: Ljubav u gužvi vidi priliku za napredak, za učenje, za razvoj.

AKTIVACIJA TREĆEG STEPEN BIKA POČINJE 2019. GODINE

Priča ovog Mladog Meseca počela je prošle godine, 1. maja 2019, kada je Uran 19 dana stajao na 3. stepenu Bika, da bi se tu ponovo vratio u svom retrogradnom hodu 13. novembra i zadržao se tu dosta dugo, celih mesec dana, sve do 13. decembra. Od 8. februara do 8. marta 2020. Uran je ponovo stajao na 3. stepenu Bika.

Ovaj Mlad Mesec, 23. aprila, se nalazi u konjunkciji sa Uranom, što nam daje signal da je ono što je prošle godine posejano u vidu želja i namera, sada može da nikne, kao i da je vreme za sejanje novih semenkica želja koje će klijati, rasti i cvetati kad im dođe vreme.

Uran je simbol za NOVO: za nove mogućnosti, nove šanse i nove poglede na svet. Uran ima revolucionarnu prirodu i ogromnu potrebu da menja.

Uran ne poznaje prošlost, ne zanima ga, ne zna ništa o tome šta je bilo jer živi samo u sadašnjosti. Vlada momentumom. Zna samo za sada i odmah, za trenutne promene, eureka momente i genijalne ideje kao udar munje.

Uran je kosmopolita, voli sve ljude, sve izraze seksualnosti, sve što je unisex.

Uran budi istraživački duh i otkrivalački pogled spram života. Svaki put kad otvori oči, uranovski tip osobe vidi nešto novo i drugačije.

Uran je predstavnik slobode i donosi oslobođenje Ženama. Daje Ženama mogućnost da se oslobode stega prošlosti, starih pogleda, starih iskustava i boli.

Uran Tanji daje šansu da prošlost ostavi u prošlosti i da se okrene sadašnjosti i otvori za nova iskustva u vožnji.

Uran daje priliku svima nama da promenimo pogled na svoj život, tako što ćemo odustati od ideje da ono što se desilo mora neprekidno da se ponavlja u budućnosti.
Ne mora.
I neće.

VENERA I URAN NA TREĆEM STEPENU BIKA

Venera se 18. maja 2019. našla u zagrljaju sa Uranom na 3. stepenu Bika, da bi dan kasnije zajedno, kao u nekom plesnom koraku, prešli na 4. stepen. To je ekstremno retko dešavanje, koje se nije dogodilo stotinama (možda i hiljadama) godina unazad.

U MAJU PROŠLE GODINE JE ZAPRAVO AKTIVIRANA VENERA NOVOG VREMENA – VENERA UZDIZANJA.

Venera je ljubav, pa sa Uranom u najširem smislu donosi mogućnost da se sve posmatra kroz prizmu Ljubavi.

Venera je sreća, a sreća nije neka medalja koja se dobija na kraju puta nego kod koji se aktivira u toku putovanja. Da bi se ovaj kod za sreću (Venera) aktivirao, potrebna je inicijativa (Uran).

Kad se Venera i Uran nađu zajedno na najplodnijem stepenu u zodijaku to je prilika za ogromnu promenu perspektive koja vodi ka svesnom izboru budućnosti. A svesni izbor budućnosti je najdragocenije iskustvo koje ljudsko biće može da doživi.

MLAD MESEC NA TREĆEM STEPENU BIKA 23. APRILA 2020.

Ovo je vreme procvata zrelih Žena, majki koje daruju život svojim kreacijama. Stvaralački čin će za neke od nas biti pisanje knjige, za neke rad na novim umetničkim projektima, otvoriće se nove poslovne ideje za dobrobit svih, novi izrazi ljubavi prema partnerima, deci i porodici…

Ovim mladim Mesecom otvoren je portal za veće mogućnosti kokreacije u stvaranju života sa Univerzumom.

Vreme je da prepoznamo da smo stvaraoci svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Vreme da se uključimo u potpunosti, slobodno i nesputano u kreaciju svojih fenomenalnih života je sada.

Kako Mesec vlada silom vode, odnosno emocijama, i kako su u Mesecu zapisana sva naša sećanja, sada je vreme da se te snažne emocije koje zadržavaju sećanja na sve doživljeno otpuste i oslobode, kako budućnost ne bi ličila na prošlost, jer nam Uran sada daje impuls da se oslobodimo začaranog kruga ponavljanja jedno-te-istog života.

Ne zaboravimo da su emocije uvek u pokretu (e-motion) i da su izuzetno važne i moćne u kreiranju, jer se snažnim osećanjima iznova stvara naša i sadašnjost i budućnost.

Kako se oči sastoje od preko 90% vode, baš se u njima nalaze sećanja iz prošlosti, koja je onakva kakvu je vidiš, a kako se ti menjaš, tako se menja i tvoj pogled na prošlost. Zato iste priče svake godine zvuče drugačije, zato se učesnici istog događaja prepiru čije je sećanje tačno. Ničije! I svačije. Jer sve postoji u isto vreme, a događaji iz prošlosti se menjaju zajedno sa nama.

Vrlo je važno da uhvatimo ovaj talas Mladog Meseca i pogledamo sve(t) oko sebe iznova, iz perspektive rajske budućnosti koju upravo stvaramo.

Raj na Zemlji stvaramo sada.

Piše Mina Maniero

Prijavite se u našu zajednicu AstroSestre, tako što ćete nam ostaviti svoju email adresu, da bismo vas četvrtkom u 9h u AstroSis pismo obavestile o najnovijim dešavanjima kako na nebu, tako i na zemlji.
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Prijavi se za novogodišnju Iskustvenu radionicu

Paket - Program Aktiviraj svoj horoskop & Iskustvena radionica

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

304 eur/34.690 din za ciklus od šest meseci. Moguće je platiti u celosti ili u dve rate, od kojih se prva plaća pri upisu, a druga februaru 2024.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Novi broj Kosmo vodiča je u prodaji

Nabavi svoj Kosmo vodič za decembar

Kako bi uskladila svoje planove sa Univerzumom i ostvarila maksimum maksimuma

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.