Upis u Beli šator počinje 09. maja!

Pun Mesec u Ovnu, 01. oktobar 2020

Tema ovog Punog Meseca je: Ja transformišem svoje odnose.

MI SADA ULAZIMO U NOVO DOBA LJUBAVI I VREME JE ZA SVESNE ODNOSE.

U narednih mesec dana Univerzum nas poziva da osvestimo svoje odnose, da transformišemo sve ono što ne radi za dobrobit obe strane u ono što je dobitna kombinacija, tzv. win-win.  Ali da bi to bilo moguće, prvo treba da krenemo od najvažnijeg od svih odnosa – odnosa sa sobom.

Sjajnu priliku za to dobijamo sa Punim Mesecom u Ovnu, koji se dešava u četvtak, 01. oktobra u 23.05h za GTM+2 vremensku zonu.

Za šta je dobar ovaj Pun Mesec, tj. šta nas Univerzum poziva da aktiviramo:

Svest o sebi.

U Ovnu su jake dve muške planete, Mars, primarna ratnička energija i Sunce, energija svesti koja treba da osvetli sopstveni identitet, najvažniju istinu svih istina KO SAM JA.

 

Kad se u nekome ko ne zna ko je probudi ratnička energija, ona se poveže sa divljim zverima, onima što se hrane strahovima, i u agoniji vrište ubij da ne budeš ubijen. To se dešava onda kad ratnik poveruje da nema izbora osim da ubije. To je najniža energija Ovna, u kojoj osoba nije na svom identitetu, već je vezana za identitet kolektiva. Najbolji primer kako se ta veza u kojoj nestaje pojedinac, a postoji samo to kolektivno „mi“, ispoljava u običnom, svakodnevnom životu je fudbalska utakmica. Kad krenu neredi, svi postaju jedan, ali jedan sa malim j. Svi viču isto, svi rade isto, i svi su na trenutak jaki, pa čak i oni koji ne bi zgazili mrava, naprave rusvaj povedeni tim snažnim moćnim kolektivnim „mi“. To viđamo na protestima, u ratovima, u logorima… na svim mestima gde prevlada destruktivno kolektivno „mi“, i gde se izgubi individualno ja.

 

Dobar primer za jako kolektivno „mi“, kad svi ljudi udruženi rade za život i stvaraju nešto lepo, povezani u ljubavi su milioni u meditaciji, mase u mirnim protestima, to su pokreti za očuvanje prirode, i sl.

 

Razlika između destruktivnog i konstruktivnog povezivanja u kolektivno „mi“ je u tome što rušilačko „mi“ povezuje ljude na osnovu toga PROTIV koga/čega se bore, a stvaralačko ja na osnovu toga ZA koga/ šta se bore. PROTIV ima za cilj da uništi, ubije, porazi, ZA ima za cilj da stvori, obezbedi, iskreira.

 

Ko ne zna ko je, lako upadne u destruktivno kolektivno „mi“. I zato se uvek kreće od osvešćivanja i osnaživanja individualnog ja.

 

Šta nam je sada dato da prepoznamo i transformišemo

 

Moderna astrologija kvadrate i opozicje vidi kao mogućnosti za transformaciju. Ono što je u simbolici planeta koje su u kvadratu, može da se preobrazi u plodonosne energije, ali da bi bilo tako, prvo mora da se prepozna koje tačno nemire/boli izaziva ta simbolika. U karti ovog Punog Meseca imamo kvadrat retrogradnog Marsa u Ovnu sa Saturnom u Jarcu.

Retro Mars, koji je vladar ovog Punog Meseca je u kvadratu sa Saturnom u Jarcu. I to je aspekt koji već traje neko vreme, tačnije od sredine septembra i trajaće do početka novembra. Sada se, doduše, oseća najintenzivnije jer Pun Mesec samo izvlači na površinu ono što već postoji.

Osećamo ga kao ljutnju, frustraciju, nestrpljenje, nervozu, nesanicu… Ljuti zbog restrikcija i raznih vidova ograničenja, koji izazivaju ogroman bes jer ostajemo na istom. Pošto je Mars retrogradan, sva ta nervoza “hoću, a ne mogu” ili “vidim ali ne znam šta da radim sa tim” nas jede iznutra, i dovodi do implozije čitavog sistema (Saturn). Reakcije su brze, ali je brzo i pregorevanje i izgaranje (Ovan) jer ako nemamo dovoljno energije, ne možemo da željenu promenu iznesemo do kraja.

Ovaj aspekt daje osećaj da nešto apsolutno mora da se promeni, da u akciju mora da se uđe odmah, a ne može (najčešće zbog nekog spoljnog faktora ili nečije tuđe volje).

Ovaj aspekt traži sistemska rešenja. Nije ideja da se bavimo nečim spolja ili posledicom, već da prvo sagledamo čitav sistem, zatim nađemo osnovnu grešku, suštinski nemir/bol, i pozabavimo se njime. To je kao kad kuća ima noseće zidove, tada ne mora da se ruši cela zid po zid, što umara i troši vreme i elan osobe, dovoljno je da majstor zna koji su noseći zidovi i da njih obori.

Tako je i sa našim problemima u odnosu. Ne moramo da se bavimo svakim po naosob (ko je šta i kad rekao, ko uvek isto govori, i sl.), dovoljno je da majstorski pronađemo osnovni nesporazum, nerazumevanje, ili problem, i da se bavimo samo njime dok ga ne savladamo.

Pošto je aspekt isti i pitanja kojima smo počeli da se bavimo prošlog Punog Meseca ostaju ista, možemo samo da ih produbimo: ko/šta vas frustrira, ko/šta vam stvara neizdrž? Jer sada je vreme da to transformišete i da se smirite, kako biste bile spremne kad se nove prilike i novi partneri (ako je to vaša priča) pojave.

Napomena: Mi znamo da to nije lako, posebno sada kad se sve menja i kad se gradi čitava civilizacija ispočekta. Za stanja nemira, frustracije i straha predlažemo energetsku psihologiju, koja astrološka tumačenja ume da spusti na nivo tela i osećanja. Upravo tako što kombinujemo pravovremenost koju daje astrologija sa doživljajem u telu koje tretira energetska psihologija, sve ovo nije samo priča kod nas, već pravi iskustveni transformativni rad, koji radimo sa našim Venerama Uzdizanja, članicama naše online zajednice Beli šator.

Ko je najviše prozvan

Sada su prozvani Ovnovi i Vage u znaku i podznaku.

Dobre vesti

Pun Mesec je vrlo blizu Kirona. A njegov vladar, Mars je u prelepom trigonu sa Venerom u Lavu. Oba ova znaka, i Ovan i Lav, nam pričaju priču Sunca – uspeha, pobeda i identiteta. Venera i Mars u glavni akteri odnosa, kao momak i devojka, a Kiron, prvi astrolog i ranjeni iscelitelj, doprinosi pričom o isceljenju.

Energija Ovna je brza, hitra, i uvek je jasno fokusirana i usmerena na rezultat, a to je uvek pobeda. Ali se do pobede stiže kroz vreme, disciplinom, redovnim uvežbavanjem, praksom, svakodnevnim malim napretkom, dobrim navikama, časno i pošteno, što su sve karakteristike Saturna, koji je u ovom znaku takođe izražen ali u padu. To što je Saturn u Ovnu u padu samo znači da bez njegovih načela nema ni vrhunskih rezultata, kao što nema vrhunskog sportiste koji preko noći postaje prvi. Kako se ono kaže: iza svakog uspeha preko noći leži xy godina predanog svakodnevnog rada.

 

Dakle, onaj ko želi da sazna ko je, treba da:

 

  • Krene prvo i uvek od sebe
  • Da se svakodnevno usavršava
  • I da zna da je samospoznaja proces.

 

Šta zna onaj ko poznaje sebe, ko zna ko je, ko je na svom identitetu?

 

Onaj ko zna ko je, zna i svoje slabosti i osluškuje alarme koji ga upozoravaju da će se neka od njegovih slabosti aktivirati. A onda čini ispravne korake kako bi se uzdigao, i prevazišao ih.

 

Da bi ovladao svojim slabostima, prvo je morao da ih spozna.

 

Dok je trajao proces samospoznaje nije se sebi sviđao (a ni drugima), ali je znao da je mračan deo tek jedna faza.

 

Nije se ložio na svoje senke i mrakove, svoje sumnje i unutrašnje kritičare, već je uvek, makar za trunku više verovao svom izvoru svetlosti.

 

Onaj ko zna ko je, oseća iznutra, iz dubine sebe, ISTINU. Stoga, nema potrebu da se bori za svoju istinu tako što će gaziti, ugnjatavati, omalovažavati, ponižavati i mučiti svoje protivnike, već tako što će ih svojim svetlom obasjati.

 

Onaj ko zna ko je, ne može se potplatiti, kupiti, niti uceniti da radi protiv sebe i svojih vrednosti.

 

Stoga je poruka ovog meseca:

 

SPOZNAJ SEBE.

SPOZNAJ SVOJE MRAKOVE, DA BI MOGLA DA IH ZAUZDAŠ.

A DOK KROTIŠ SVOJE DIVLJE ZVERI, NIŠTA IM NE VERUJ ŠTA TI PRIČAJU.

(a još manje veruj tuđim)

UVEK PRATI SVOJE SVETLO. MAKAR BILO TEK JEDNA ISKRICA.

 

Prva prilika za to nam je sada, na samom početku oktobra.

Priliku za drugi korak u ovom čarobnom plesu Sunca i Meseca, tokom oktobra, dobićemo sa kvadratom Sunca i Meseca, vreme za treći korak će biti za dve nedelje sa Mladim Mesecom, a velika završnica rada na ovom maestralnom zadatku doći će sa njihovim drugim kvadratom, nedelju dana pre nego što se Mesec ponovo zaokruži i popuni.

Sve će proći je jedna od najvećih istina, ali kako će proći – e to zavisi od nas.
O svemu ovome i kako da iskoristite oktobar na najbolji mogući način i izvučete maksimum maksimuma iz svojih akcija u odnosu na vaš znak i podznak smo vam pisale u Kosmo vodiču za oktobar.
Dostupan je samo do 05.10. Požurite!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Aktivacije Venere i Marsa

Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi

PAKET Iskustvena radionica Oslobodi silu ljubavi & program Aktivacija Venera & Mars

Prijavi se za novogodišnju Iskustvenu radionicu

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

Cena: 34.960 din ili 304 EUR za plaćanje u celosti
20.820 din ili 184 EUR za plaćanje u dve rate

Vrata otvaramo samo dva puta godišnje.
Upis u novi ciklus je u novembru 2024.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

AstroSis pismo

Prijavi se na naše AstroSis pismo, koje ti stiže četvrtkom u 9h, da budeš u toku sa trendom vremena, jer kad znaš kad je dobro vreme za akciju, a kad za povlačenje, postaješ magnet koji privlači prave stvari u pravom trenutku.