Venera u Biku

Odlike Venere, kao ženskog principa Yin

Pošto se Venera nalazi fizički u donjem stomaku, na mestu gde se začinje i stvara novi život, logično da je Venerina uloga da ostvari san. Koji god da san zadobije oblik, uvek će joj doneti osećaj sreće, radosti, zadovoljstva, blaženstva i ljubavi.

Ženski princip je princip PRIVLAČENJA.

Ženski prinicip je takođe SPAJANJE DVA RAZLIČITA SVETA, što je znati prepoznati suprotnosti, dok za Veneru uzdizanja to znači korak dalje – prepoznavanje komplementarnosti.

Ženski princip je i PROČIŠĆENJE, pa je prirodno što su žene te koje se bave čišćenjem, što unutrašnjih i spoljašnjih prostora, što emocija i memorije/sećanja.

Mesec, koji vlada emocijama i sećanjima, egzaltira na trećem stepenu Bika, gde se sada nalazi Uran, te je neophodno da se sećanja i emocije svedu na stanje zadovoljstva, lakoće i mira.

TREĆI STEPEN BIKA

Na 3. stepenu Bika Mesec je najjači. To je najplodnije mesto u zodijaku, tačka izvora svetlosti, odakle se stvara Život. Sve što se ovde nađe raste, buja, razvija se i napreduje.

Međutim, ova tačka je važna i za Plutona, vladara straha i smrti, regeneracije i transformacije, jer je to mesto njegovog pada.

Kad se aktivira ovaj stepen, kojim vladaju Ljubav i Strah, od nas se traži da izaberemo stranu.

A sad, imamo jedno pitanje za vas:

Ko je jači Život ili Smrt?

Da li više verujete u Ljubav ili u Strah?

Kad donesete odluku da ćete svoj život živeti iz perspektive Ljubavi, zapravo ste donele odluku da u svemu što vam se događa vidite priliku za napredak, učenje i razvoj. Donele ste odluku da probate. Da se usudite da živite i da korak po korak ostvarujete svoje snove (koliki god to kliše bio).

To je ono kad neko kaže: „Ne znam baš jer čak da počnem da sada radim na ostvarenju svojih snova, imaću 56 godina kad završim novi fakultet/ postanem profesionalac u ovoj oblasti/ naučim novi jezik/ objavim knjigu/ udam se, i sl.“ A vi mu kažete: „Imaćeš 56 godina i ako to ne uradiš.“

Ako odaberete NE životu kakav želite jer… (ovde stoji jak racionalan razlog), znajte da to iz vas govori strah. Strah vodi ka blokadi, izolaciji i zastoju. Strah smanjuje ljude jer čini da degradiraju, da se povuku iz sopstvenih života i dozvole da neko drugi donosi odluke u njihovo ime.

Ljubav je aktivna, pokretačka sila, koja vas gura napred.
Strah je pasivna, destruktivna sila, koja vas gura unazad i ubeđuje da je najpametnije da ostanete tu gde jeste, u svojoj mišijoj rupi, zvanoj zona komfora.

Kad odaberete sigurnost, jer vam je lepo u zlatnom kavezu (čitaj: zoni komfora), taj zlatni deo vremenom otpadne, i sve što vam ostane je – kavez.

Kad odaberete Ljubav, odabrale ste Slobodu.

Kad odaberete Ljubav, odabrale ste da živite svoju Svrhu i Misiju.

Kad odaberete Ljubav, odabrale ste da Živite.

Sad je red na vas:

Šta birate – Ljubav ili Strah?

AKTIVACIJA TREĆEG STEPENA BIKA

Prošle godine, 1. maja 2019. Uran je došao na 3. stepen Bika, gde je ostao do 19. maja, da bi se u svom retrogradnom hodu ovde vratio 13. novembra i zadržao se tu dosta dugo, sve do 13. decembra 2019.

Ove godine, u februaru 2020. se ponovo našao na ovom stepenu, i tu će biti od 8. februara do 8. marta, gde mu se sada, od 05. marta pridružuje Venera.

VENERA U BIKU

Zemljana Venera je po prirodi vrlo konkretna i praktična. Voli vidljivo zadovoljstvo, što je najčešće ogleda u potrebi za materijalnom sigurnošću. Zato Venera u Biku u disbalansu lako ulazi u egzistencijalne strahove da neće imati dovoljno, što je dalje vodi ka nesposobnosti da izrazi svoju nežnu prirodu i seksualnost. Kad se ne oseća dobro počinje da meri, ko je koliko dao, uradio, doprineo…

U isto vreme, Venera u Biku je veliki hedonista, vrlo senzualna, i predaje se uživanju u materiji na najdivniji mogući način.

Otvorena da primi sa svih nivoa, voli svoj život i zadovoljna je ako može da opipa, čuje, vidi, oseti.

URAN U BIKU

Uran je simbol za NOVO: za nove mogućnosti, nove šanse i nove poglede na svet. Uran ima revolucionarnu prirodu i ogromnu potrebu da menja.

Uran ne poznaje prošlost, ne zanima ga, ne zna ništa o tome šta je bilo jer živi samo u sadašnjosti. Vlada momentumom. Zna samo za sada i odmah, za trenutne promene, eureka momente i genijalne ideje kao udar munje.

Uran je kosmopolita, voli sve ljude, sve izraze seksualnosti, sve što je unisex.

Uran budi istraživački duh i otkrivalački pogled spram života. Svaki put kad otvori oči, uranovski tip osobe vidi nešto novo i drugačije.

Uran je predstavnik slobode i donosi oslobođenje Ženama. Daje Ženama mogućnost da se oslobode stega prošlosti, starih pogleda, starih iskustava i boli.

Uran nam daje šansu da prošlost ostavimo u prošlosti i da se okrenemo sadašnjosti i otvorimo za nova iskustva.

Uran daje priliku svima nama da promenimo pogled na svoj život, tako što ćemo odustati od ideje da ono što se desilo mora neprekidno da se ponavlja u budućnosti.

Ne mora.

I neće.

Ključne teme ovog perioda:

Sestrinstvo
Udruživanje žena i kolaboracije
Uzemljenje
Kokreacija u stvaranju
Venera nikad ne žuri
Eureka momenti
Povezivanje sa prirodom
Majka Zemlja i njeni darovi
Plodnost, stvaranje
Finansijska sloboda
Oslobođenje od ideje posedovanja
Muzika, umetnost
Oslobađanje glasa, sloboda da se izrazimo
Novi pogled na lepota u nesavršenosti, ponovna ljubav prema oblinama
Pomena odnosa prema vrednostima i imovini

NA KOGA SE OVO NAJVIŠE ODNOSI:

U ovom periodu najviše su prozvani Bikovi u znaku i podznaku, kao i svi oni koji imaju Veneru u zemljanom znaku (Bik, Jarac, Devica) i/ili u aspektu sa Uranom.

Ako se prepoznate u ovim temama, a posebno ako ste u procesu promena i treba vam smernica kako da najbolje iskorisite ovaj period, zakažite konsultaciju sa jednom od nas dve.
Tea se bavi energetskom psihologijom, pa zakažite kod nje ako se osećate blokirano, neispunjeno i neslobodno.
Ja se bavim pitanjima novca, odnosa i karijere, pa me kontaktirajte ako želite da krenete u neku novu poslovnu priču.
Obe volimo pitanja poziva Duše, Svrhe i Misije, pa ako vas to zanima, izaberite onu prema kojoj osetite veću naklonost u ovom trenutku. Pustite da vas vodi intuicija.
Kako da zakažete konsultaciju pogledajte ovde.
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vanja
3 years ago

Amin svim promenama i oslobođenju nama ženama da večno stvaramo! Venera uvek treba da uživa u promeni, jer joj svaka promena donosi podmlađivanje i lepotu. Ipak je ona Uranova ćerka 🙂

Paket - Program Aktiviraj svoj horoskop & Iskustvena radionica

Program Aktiviraj svoj horoskop

Prijavi se za konsultaciju kod Nevene

Prijavi se za konsultaciju kod Dragane

304 eur/34.690 din za ciklus od šest meseci. Moguće je platiti u celosti ili u dve rate, od kojih se prva plaća pri upisu, a druga u avgustu 2023.

Prijavi se za konsultaciju kod Aleksandre

Novi broj Kosmo vodiča je u prodaji!

Nabavi svoj Kosmo vodič za oktobar

Kako bi uskladila svoje planove sa Univerzumom i ostvarila maksimum maksimuma

U prodaji je do 5. oktobra!

Upis u Zajednicu Beli šator

Ako nikada do sada nisi bila u Belom šatoru, a volela bi, unesi ovde svoje podatke da ti pošaljemo poklon uz sve ostale informacije o upisu.

Poklon uključuje:

  1. Emocionalnu skalu;
  2. Kratak video u kojem objašnjavamo emocionalnu skalu;
  3. Meditaciju Dah srca.

Napomena: Ovaj poklon je stvarno poklon i nećemo te posle smarati da moraš da se upišeš jer si ga primila. Neka ti posluži da nas bolje osetiš i proceniš koliko ti se sviđa(mo), a nama da ti pokažemo šta konkretno podrazumevamo pod emocionalnom edukacijom. Pa ako nakon toga poželiš da se upišeš, dobro nam došla, sister! Ako ne, koristi ga u radosti i veselju.

Upis u Zajednicu Beli šator

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Tee

Prijavi se na listu čekanja za konsultaciju kod Mine

Kosmo vodič za 12 meseci

Kosmo vodič za 6 meseci

Kosmo vodič za 3 meseca

Kosmo vodič za 1 mesec

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.